Ενημέρωση – βιωματική δράση από την Τροχαία Βέροιας

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στους μαθητές της β’ γυμνασίου ενημέρωση από εκπρόσωπο της Τροχαίας Βέροιας για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), την ορθή οδική συμπεριφορά των οδηγών, τα βασικότερα σήματα της Τροχαίας καθώς και για τη συμπεριφορά μας στους δρόμους ως πεζοί.

Στη συνέχεια στον χώρο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του σχολείου ακολούθησαν βιωματικές ασκήσεις με τη συμμετοχή των ίδιων των μαθητών, στους οποίους δόθηκαν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (“Virtual Reality Glasses”), μέσω των οποίων είχαν τη δυνατότητα να «βιώσουν» το συναίσθημα, την πνευματική κατάσταση αλλά και τις λειτουργίες του σώματος ενός ατόμου υπό την επήρεια χημικών ουσιών, όπως το αλκοόλ, οι ναρκωτικές ουσίες και άλλα.

Οι μαθητές πραγματικά ενθουσιάστηκαν με την εικονική αυτή εμπειρία που είχαν, η οποία έγινε αφορμή, για να τους τονιστεί και να συνειδητοποιήσουν με τον πλέον βιωματικό τρόπο την επικινδυνότητα της χρήσης αυτών των ουσιών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπηρεσία αλλά και τον εκπρόσωπο της Τροχαίας Βέροιας, που έκανε την παρουσίαση, για την πρόθυμη και άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση του Σχολείου μας, αλλά και την άψογη συνεργασία που είχε με τους καθηγητές στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Να σημειώσουμε ότι το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας είναι ένα από τα ελάχιστα τμήματα Τροχαίας της χώρας που διαθέτουν εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας (“VR Glasses”)