Μαθητές μας … Δημοτικοί Σύμβουλοι!

Στις 19 Μαρτίου του 2024, οι μαθήτριες Χρύσα Ανθούλα και Δήμητρα Νικολαΐδου και ο μαθητής μας Γεώργιος Μαϊόβης, της Β΄ τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ανέλαβαν τον ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου και μάλιστα με τη δέουσα αξιοπρέπεια, κοσμιότητα αλλά κυρίως και αποτελεσματικότητα. Με τις εισηγήσεις τους με τίτλους «Όξινες» απόψεις (Χρύσα Ανθούλα), Εν-τέχνη πόλη (Γεώργιος Μαϊόβης) και Κίνηση και μετακίνηση στα όρια της πόλης (Δήμητρα Νικολαΐδου) έθεσαν σοβαρά ζητήματα και παράλληλα πρότειναν ουσιαστικές λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

Πρόκειται για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Δήμου Βέροιας» το οποίο συνδιοργανώνει η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης με τον Δήμο Βέροιας, τους Σχολικούς Συμβούλους ΔΔΕ Ημαθίας, και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ημαθίας κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Βέροιας που το υλοποιεί. Το πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό να ενισχύσει το ενδιαφέρον των νέων για τα κοινά, βοηθώντας τους να διαμορφώσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη αλλά και να μυηθούν στις πρακτικές και τις δυσκολίες της Δημοκρατίας.

Οι στόχοι του Προγράμματος υλοποιούνται με τη διατύπωση τεκμηριωμένης προσωπικής πρότασης των μαθητών/τριών, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Με βάση τα βιώματα και τις εμπειρίες τους, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου καταθέτουν τη δική τους προσωπική πρόταση, μέσα από μια γραπτή εργασία, της οποίας το θέμα και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης επιλέγουν οι ίδιοι/ιες απολύτως ελεύθερα.

Μακάρι οι μαθήτριες μας και ο μαθητής μας να επιδείξουν ανάλογη ευαισθησία, δύναμη, θάρρος και μαχητικότητα για τις μελλοντικές διεκδικήσεις τους.

Είμαστε περήφανοι για σας!

Συνεχίστε στον δρόμο κατάκτησης των ονείρων σας… χωρίς εκπτώσεις!

ΕΛΕΝΗ ΦΛΑΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΠΕ02

Ρεπορτάζ από τα τοπικά ΜΜΕ μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ.

Βίντεο συνεδρίασης