Συμμετοχή στη Β΄ φάση των 7ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Στη Β΄ φάση των 7ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές/τριες που αποτελούσαν την πενταμελή ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με τις καθηγήτριές τους, Σκουμποπούλου Χαρά και Χονδραντώνη Εύη.

Κατά τη διάρκεια της Β΄ φάσης των Αγώνων ανακοινώθηκαν τα τρία γυμνάσια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που πρώτευσαν βαθμολογικά στον προκριματικό αγώνα και διεξήχθη, επίσης, ο τελικός αγώνας ανάμεσά τους, ο οποίος περιλάμβανε παραγωγή και παρουσίαση ενώπιον της ολομέλειας προσχεδιασμένης προφορικής ομιλίας διάρκειας 10’ με θέμα τις επιπτώσεις του πολέμου στα παιδιά.

Ενώ οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό προετοίμαζαν τις ομιλίες τους, οι υπόλοιποι/ες συμμετέχοντες/ουσες (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί, Σύμβουλοι Εκπαίδευσης) παρέμειναν στην ολομέλεια, για να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα εισήγηση του Ασημάκη Φλιάτουρα, επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, λαμβάνοντας μέρος παράλληλα σε διαδραστικές δραστηριότητες (γλωσσικά κουίζ κ.α.).

Σκοπός της Αγώνων Γλώσσας – που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ» με έγκριση της Π.Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας σε συνεργασία με Συμβούλους Εκπαίδευσης Φιλολόγων – είναι να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου για τη νεοελληνική γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από παιγνιώδεις και ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Ταυτόχρονα, στόχοι του διαγωνισμού είναι ο εμπλουτισμός και η διεύρυνση με τρόπο δημιουργικό του γλωσσικού μαθήματος σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σπουδών, αλλά και η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα διδακτικής της ελληνικής σε ψηφιακό περιβάλλον.

Στο τέλος των Αγώνων η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας επεφύλαξε μια έκπληξη που τη δέχτηκαν με χαρά κι ενθουσιασμό οι διοργανωτές/τριες και οι συμμετέχοντες/ουσες. Η μαθήτρια της γ΄ γυμνασίου, Βασιλική Αλδάκου, από τον χώρο της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας “Χρίστος Τσολάκης” ερμήνευσε το Prelude in C Minor, Op. 3, No. 2 του Rachmaninoff.

Η πενταμελής ομάδα μαθητών/τριών του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, που συγκροτήθηκε μετά από ενδοσχολικό διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν μαθητές/τριες και από τις τρεις τάξεις του γυμνασίου, αποτελείται από: τον Διογένη Ακριβόπουλο, την Κολοκάτση Μαρία -Γεωργία, την Φωτιάδου Νάσια, τη Ζούκη Δανάη και την Αλδάκου Βασιλική. Αναπληρωματικοί ήταν ο Γιαννουλάκης Γιώργος και η Καλιανιώτη Ευανθία.

Για την Α΄ φάση των Αγώνων Γλώσσας δείτε εδώ.