Οι μαθήτριες/ές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στα έδρανα Σχολών του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ

Στις 26 Μαρτίου 2024 οι μαθήτριες/ές μας, ανά ομάδες βάσει των επιλογών τους, βρέθηκαν στους χώρους των τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής και Χημείας της Σχολής ΣΘΕ του ΑΠΘ και στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης της Σχολής των Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του ΠΑΜΑΚ. Σε κάθε τμήμα είχε προγραμματιστεί σε συνεργασία με τη Γραμματεία του ξενάγηση και ενημέρωση για τη λειτουργία του εκάστοτε τμήματος αλλά και ευρύτερα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Στο τμήμα της Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης οι μαθήτριες/τές, με συνοδούς την κα Μαρία Παπαϊωάννου και την κα Αγλαΐα Ντάκκα, συνάντησαν την καθηγήτρια Δήμητρα Κόνιαρη και με την καθοδήγησή της επισκέφτηκαν τους χώρους αιθουσών διδασκαλίας, της Βιβλιοθήκης –όπου ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη για τον τρόπο λειτουργίας- αλλά και της Γραμματείας. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ζήτησαν, υποβάλλοντας καίρια ερωτήματα, πληροφορίες για ζητήματα σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών αλλά και την οργάνωση του τμήματος και η κα Κόνιαρη απάντησε με προθυμία σε όλα τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν και φυσικά την ευχαριστούμε για την ανταπόκριση.

Στο τμήμα της Χημείας οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, με συνοδό την κα Χριστίνα Ζαχαριάδου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον καθηγητή κο Παναγιώτη  Γιαννακουδάκη και να επισκεφτούν το εργαστήριο Φυσικοχημείας και Οργανικής Χημείας. Παρακολούθησαν πώς γίνεται η συλλογή αερίου κατά τη διάρκεια μιας χημικής αντίδρασης και η χρωματογραφική μέθοδος TLC και ενημερώθηκαν για τα πεδία των  ερευνητικών δραστηριότητων των εργαστηρίων και την στενή σχέση τους με τους σύγχρονους παραγωγικούς τομείς, κατανοώντας την αξία των θετικών επιστημών για τη ζωή μας. Παράλληλα, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο κεντρικό αμφιθέατρο κατά τη διάρκεια διδασκαλίας ενός θεωρητικού μαθήματος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό έδειξαν οι μαθητές για τον Περιοδικό Πίνακα που έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί στην Πλατεία Χημείου για τον εορτασμό των 150 χρόνων από την δημιουργία του. Καθόλη τη διάρκεια ο κος Π. Γιαννακουδάκης παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του Τμήματος και τον ευχαριστούμε.

Τέλος, μία ομάδα μαθητριών/ών κατευθύνθηκε στον γυάλινο πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής με τη συνοδεία της κας Παυλίνας Παπαδοπούλου και της κας Ελένης Φλαμπουλίδου. Εκεί μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη της Γραμματείας, η οποία ύστερα από μια σύντομη αναφορά στους χώρους και τη λειτουργία μας κατηύθυνε στα σπουδαστήρια της σχολής, σε αίθουσες διδασκαλίας αλλά και στη Βιβλιοθήκη όπου έγινε διεξοδική ενημέρωση από την υπεύθυνη, η οποία απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητριών/ών μας. Στο χώρο της Βιβλιοθήκης την ξενάγηση ανέλαβε ο καθηγητής κος Νικόλαος Λαμπρινός, ο οποίος και μας οδήγησε στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης που βρίσκεται στον 10ο όροφο του Πύργου όπου και μίλησε στις μαθήτριες και τους μαθητές μας δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για τον τρόπο χειρισμού των γνώσεων και για τη δυναμική των εφοδίων στο ευρύτερο επαγγελματικό γίγνεσθαι. Ως παιδαγωγός κατόρθωσε να δημιουργήσει κλίμα οικειότητας και με προθυμία απάντησε στα ερωτήματα των μαθητριών/τών μας και τον ευχαριστούμε.