Μάγεψαν το κοινό τα μουσικά σύνολα

Την τρίτη συνεχόμενη συναυλία του έδωσε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας το βράδυ της Τετάρτης 10 Απρίλη. Στην κατάμεστη αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που αποδείχθηκε μικρή για όλους τους γονείς, συγγενείς και φίλους, οι χορωδίες και η μπάντα του σχολείου παρουσίασαν ένα άρτιο επαγγελματικού επιπέδου μουσικό πρόγραμμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθυντής του σχολείου, Νίκος Λιλιόπουλος και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιος Αλατζόγλου. Με την ευκαιρία της συναυλίας ο κος Αλατζόγλου παρέδωσε στον διευθυντή μία αναμνηστική πλακέτα από τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου σε εκδήλωση μουσικών σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας που έγινε στις 11 Μαρτίου 2024 στην Θεσσαλονίκη, κι ήταν ο ίδιος εκπρόσωπος του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου απηύθυνε κάλεσμα σε όσους έχουν μουσικά όργανα που δεν τα χρησιμοποιούν να τα προσφέρουν για τις ανάγκες του σχολείου.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, Ξανθή Χόνδρου Χιλλ, καθώς και ο πρώτος διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Τσαπράζης, ο οποίος μίλησε για το πώς ξεκίνησε το μουσικό σχολείο πριν 15 χρόνια, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη νεοσύστατη Χορωδία Συλλόγου Φίλων & Αποφοίτων Μ.Σ.Β., απευθύνοντας κάλεσμα για εγγραφή νέων μελών σε αυτήν.

Παρέστη, ακόμη, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αρχιμ. Καλλίνινος Λημνιώτης, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιος Αλατζόγλου, ο  προϊστάμενος του τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Ημαθίας, Βασίλης Δαβόρας, εκπαιδευτικοί κι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας κ.α.

Το πρόγραμμα άνοιξε η νεοσύστατη Χορωδία Συλλόγου Φίλων και Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας που έκανε την παρθενική της εμφάνιση. Η χορωδία ερμήνευσε τρία τραγούδια, υπό τη διεύθυνση του Μάριου Δασκαλάκη, αποφοίτου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Στο πιάνο συνόδευσε ο Άλεξ Ιωσηφίδης.

Ακολούθησε η χορωδία της Α’ γυμνασίου (μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας) που ερμήνευσε το τραγούδι “Όλοι μαζί” που γράφτηκε για το Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με αναπηρίες Ημαθίας ΑΙΓΕΣ – ΒΕΡΓΙΝΑ στο πλαίσιο του Άξονα 1 της ΑΕΕ.

Έπειτα τη σκυτάλη πήρε η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου και η Pop & Jazz Band, που ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους με το μοναδικό ρεπερτόριο που παρουσίασε.

Πηγή: Πληροφοριοδότης