Συμμετοχή στους 4ους Αγώνες Φιλίας

Στους Αγώνες Φιλίας συμμετείχαν μαθητές/τριες από την α΄ και β΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Αιγες Αθλητικο Σωματειο Ατομων με Αναπηριες Ν.Ημαθιας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΟΕΣΑΔ Ημαθίας) στο ΔΑΚ Βικέλας Μακροχωρίου για 4η συνεχή χρονιά με τη στήριξη και τη συνεργασία του ευρωπαϊκού προγράμματος #BEACTIVE ως δράση του BeActiveHellas, του Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Βέροιας, υπό την αιγίδα της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Hellenic Paralympic Committee και της ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ!

Στους αγώνες έλαβαν μέρος μαθητές από συνολικά 19 σχολεία, φορείς ΑμεΑ, Αθλητικοί σύλλογοι και πιο συγκεκριμένα: το 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας, το Γυμνάσιο-Λύκειο Πλατέος, το Γυμνάσιο Μακροχωρίου, το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, το 1ο και 2ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, το 1ο ΓΕΛ Νάουσας, το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας, το ΕΕΕΕΚ Βέροιας, το Εεεεκ Νάουσας, το Ενεεγυλ Βέροιας, ο ΑΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΦΛΩΝ, η ΓΕΝ – Γυμναστική Ένωση Νάουσας, το ΚΔΗΦ Τα Παιδιά της Άνοιξης, το Κδαπ-μεα Ναουσας και το Κεντρο Μεριμνας Ατομων με Ειδικες Δεξιοτητες Βέροιας.

☑️Μετά τον χαιρετισμό των επισήμων το Γυμνάσιο Μακροχωρίου με 40 μαθητές άνοιξε με χορούς 🕺 και πολύ κέφι τη διοργάνωση με τη συμμετοχή μαθητών των άλλων σχολείων, αθλητών και ατόμων με αναπηρίες.

☑️Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το τραγούδι που γράφηκε από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με τίτλο “Όλοι μαζί” για τους αθλητές του σωματείου ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων οι μαθητές – μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου σε ρόλο… δημοσιογράφου έπαιρναν συνεντεύξεις από τους μαθητές, τους επισήμους, τους προπονητές και τους αθλητές ΑμεΑ για την παραγωγή εκπομπής στο Μαθητικό Ραδιόφωνο – European School Radio!

☑️Οι αγώνες περιλάμβαναν 100μ., 800μ., 1500μ, Σφαίρα, Σκυτάλες, Άλμα εις Μήκος όπου συμμετείχαν και άτομα με αναπηρία αλλά και μαθητές τυπικής εκπαίδευσης!

☑️Στη συνέχεια ακολούθησαν οι επιδείξεις Παραολυμπιακών και Ολυμπιακών Αθλημάτων από Ομοσπονδιακούς Προπονητές, Παραολυμπιονίκες και αθλητές στο laser run (Μοντέρνο Πένταθλο), Τζούντο, Άρση Βαρών σε πάγκο Καράτε και Ξιφασκία.

☑️Τους 4ους Αγώνες Φιλίας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, το μέλος της Επιτροπής μας #BeActiveHellas και υπεραθλητής-πρωταθλητής Κολύμβησης, Υδατοσφαίρισης, Ιστιοπλοΐας και Τριάθλου, Χρήστος Γαρέφης Christos Garefis και το μέλος του ΔΣ της ΕΑΟΜ ΑμεΑ και Έφορος Εθνικών Ομάδων, Κωνσταντίνος Σιάχος.

Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του σωματείου Αιγές Βεργίνα, την αεικίνητη Έφη Καραγιάννη Efi Karagianni, για την εξαιρετική διοργάνωση καθώς και τους συνδιοργανωτές των 4ων Αγώνων Φιλίας.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Μουσικού Σχολείου Βέροιας:

Βασίλης Ταμβάκης, καθηγητής φυσικής αγωγής,

Χαρά Σκουμποπούλου, Νίνα Ράμου και Εύη Χονδραντώνη, εμψυχώτριες ραδιοφωνικής ομάδας.