Ιστορίες Μνήμης στη γειτονιά της Μητρόπολης – Συμμετοχή του κιθαριστικού συνόλου

Το κιθαριστικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στην εκδήλωση με τίτλο: «ΝΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ» που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του» με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

“Λίγο πριν την ολοκλήρωση της αναστήλωσης του ναού και την απόδοση του στην πόλη της Βέροιας, θα παρουσιαστεί το αναστηλωτικό έργο, η ιστορία και η αρχιτεκτονική του. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο εσωτερικό του ναού, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με το κιθαριστικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας”, αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία. Το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα».

Είσοδος ελεύθερη.