Επίσκεψη του 12ου δημοτικού σχολείου Βέροιας

Στις 19 Απριλίου 2024 τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του 12ου δημοτικού σχολείου Βέροιας επισκέφτηκαν το Μουσικό Σχολείο Βέροιας στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούνται για την ομαλή μετάβαση των μαθητών-τριών της ΣΤ΄ τάξης στο Γυμνάσιο. Η ενημέρωση για τη λειτουργία του Γυμνασίου και η ξενάγηση στους χώρους του έγινε από τον υποδιευθυντή, κ. Γιάννη Μπαλιάκα.

Αρχικά οι μαθητές/τριες με τους/τις συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, Γραμματικοπούλου Όλγα, Κελεπούρη Μαρία και Αθανάσιο Σταυρίδη, ξεναγήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, καθώς και στα τέσσερα κτίρια που φιλοξενούν τις αίθουσες διδασκαλίας, την αίθουσα Η/Υ, τα στούντιο – ηχομονωμένες αίθουσες για τη διδασκαλία των μουσικών οργάνων, τους χώρους των μουσικών συνόλων και το κυλικείο-εστιατόριο.

Κατόπιν οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ένα μάθημα πιάνου και μία ομάδα μουσικού συνόλου μαθητών/τριών παρουσίασε δύο μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες επισκεφτήκαν την αίθουσα των Η/Υ και συμμετείχαν ανά ομάδες σε κουίζ γνώσεων που βασιζόταν στην ενημέρωση που είχε ήδη πραγματοποιηθεί αλλά και σε κουίζ για την προώθηση της φιλαναγνωσίας υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου που τα σχεδίασε, Χαράς Σκουμποπούλου.

Στο τέλος παιδιά Γυμνασίου και Δημοτικού έπαιξαν μπάσκετ στον προαύλιο χώρο του σχολείου και συμμετείχαν σε μια κοινή εκδήλωση όπου χόρεψαν παραδοσιακούς  χορούς με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των γυμναστών των δύο σχολείων, του  κ. Αθανάσιου Σταυρίδη και του κ.  Βασίλη Ταμβάκη.

Αρκετοί  μαθητές/τριες ενθουσιασμένοι  από τη μεγάλη κατάφυτη έκταση, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, με τα πανύψηλα πεύκα, τα παγκάκια και το γήπεδο μπάσκετ, αλλά  και από τις αίθουσες των ειδικών – μουσικών μαθημάτων και το φιλόξενο περιβάλλον του σχολείου,  εξέφρασαν την επιθυμία τους να φοιτήσουν σε αυτό, όπως ανέφεραν οι συνοδοί – εκπαιδευτικοί τους.

Εκ μέρους του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας για την επίσκεψή τους στο σχολείο μας. Χαιρόμαστε που το Μουσικό Σχολείο Βέροιας μπόρεσε να προσφέρει στους μαθητές/τριες του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας μια αξέχαστη εμπειρία και να τους δώσει μια γεύση από την μουσική ατμόσφαιρα και το φιλόξενο περιβάλλον του σχολείου μας. Η επίσκεψη αυτή ήταν μια πολύτιμη εμπειρία και για εμάς, καθώς μας έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη μας για τη μουσική και να παρουσιάσουμε στους μαθητές/τριες τις δυνατότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας που θα επιλέξουν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στις εξετάσεις εισαγωγής στην α΄ γυμνασίου και ευελπιστούμε να τους συναντήσουμε ξανά στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας ως μαθητές/τριες μας.