Διδακτική Επίσκεψη γ΄ γυμνασίου στην Έκθεση Νταλί

Η Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 διδακτική επίσκεψη στην έκθεση “Dali – Cybernetics”, η οποία φιλοξενείται στην Αποθήκη Γ’ (Λιμάνι Θεσσαλονίκης).

Η έκθεση αποτέλεσε μια συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαδόρ Νταλί, προσφέροντας μια εναλλακτική ματιά στο έργο του μέσα από την οπτική της κβαντικής φυσικής, της ιερής γεωμετρίας, της τέταρτης διάστασης και της αλληλουχίας DNA.

Πέρα από την καλλιτεχνική αξία, η έκθεση εντυπωσίασε τους μαθητές με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών και την προβολή των θεωρητικών προβληματισμών και φιλοσοφικών ανησυχιών του καλλιτέχνη. Μάλιστα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό εργαστήριο με τη χρήση τεχνολογικών μέσων, ενισχύοντας το ενδιαφέρον τους για το έργο του Νταλί.

Η επίσκεψη στην έκθεση “Dali – Cybernetics” αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές, οι οποίοι όχι μόνο ήρθαν σε επαφή με το καλλιτεχνικό μεγαλείο του Νταλί, αλλά προβληματίστηκαν και για τα διαχρονικά ερωτήματα που θέτει ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

Η χρήση νέων τεχνολογιών, με τις οποίες οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι, συνδυάστηκε άψογα με το έργο του Νταλί, δημιουργώντας μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία.

Η επίσκεψη στην έκθεση “Dali – Cybernetics” από την Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας αποτέλεσε μια επιτυχημένη εκπαιδευτική δράση, η οποία συνέβαλε στην καλλιτεχνική παιδεία των μαθητών, στην ανάπτυξη της κριτικής τους σκέψης και στην εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες.

Συνοδοί καθηγητές: Βασίλης Βαλαβάνης, Σωτήρης Βλάχος και Ιορδάνης Κουτσιμανής

Η επίσκεψη εντάσσεται στη δράση του Άξονα 1 της ΑΕΕ: Μάθε Ολιστικά, Ζήσε Ευτυχισμένα