Το κιθαριστικό σύνολο την σχολική χρονιά 2023-24 έδρασε ενιαία και έχοντας άριστη συνεργασία διδάσκοντες και μαθητές, συμμετείχε σε πλήθος εκδηλώσεων.
Τη διεύθυνση του συνόλου είχε ο εκπαιδευτικός Βασίλης Βαλαβάνης. Συμμετείχαν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί, καθηγητές κλασικής κιθάρας: Σωτήρης Βλάχος, Άρτεμις Παρλαμπά και Δημήτρης Ρογάρης. Έδωσε 2 χριστουγεννιάτικες συναυλίες, μία στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και μία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, με ρεπερτόριο ελληνικά και ευρωπαϊκά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Συμμετείχε στις 17 Απριλίου 2024,σε συναυλία στο Χώρο Τεχνών Βέροιας από κοινού με την Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου. Το πρόγραμμα που παρουσίασε είχε τον τίτλο ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και περιλάμβανε διασκευές τραγουδιών των σπουδαίων Ελλήνων συνθετών Μ.Χατζιδάκι, Μ.Θεοδωράκη & Β.Τσιτσάνη, που δημιούργησαν οι καθηγητές του Κιθαριστικού Συνόλου Βασίλης Βαλαβάνης και Δημήτρης Ρογάρης (πρωτότυπο υλικό).
Συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ Μουσική Άνοιξη – Δοξάτος, που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς.Το κιθαριστικό σύνολο του σχολείου μας εκτός από την συμμετοχή του σε συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού στις 19/4/24, παρακολούθησε και το σεμινάριο – εργαστήριο του Γιάννη Ευσταθόπουλου με θέμα: «Η κιθάρα στο ρομαντισμό και ο Τάρεγκα: Μέθοδοι, ρεπερτόριο και στυλιστικές εφαρμογές»
Σύντομη περιγραφή σεμιναρίου – εργαστηρίου.
Μέσα από μια ιστορική προσέγγιση σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιόδους της κλασικής κιθάρας, στο εργαστήριο, επαναπροσδιορίσαμε βασικά στοιχεία της τεχνικής της κιθάρας κατά την περίοδο του ρομαντισμού, αλλά και της ερμηνείας . Επανεξετάζοντας ρεπερτόριο, μεθόδους και ιστορικές κιθάρες, οι οποίες γέννησαν τη μοντέρνα τεχνική στα τέλη του 19ου αιώνα μέσα από τον πρωτεργάτη της, Φρανσίσκο Τάρεγκα, δόθηκε έμφαση στην εκφραστικότητα της μελωδίας, στην πλαστικότητα του ρυθμού αλλά και στα τεχνικά μέσα που μας οδηγούν σ’ αυτό. Οι μαθητές είχαν ακόμη τη δυνατότητα να ακούσουν και να πειραματιστούν με ένα αυθεντικό όργανο εποχής με σκοπό να διευρύνουν τις ερμηνευτικές αλλά και τις τεχνικές τους δεξιότητες.Στην εκδρομή ως συντονιστής και συνοδός εκπαιδευτικός συμμετείχε και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Νίκος Λιλιόπουλος.
Επίσης το κιθαριστικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στα πλαίσια της σύνδεσης του σχολείου με την τοπική κοινωνία, και της δράσης Μάθε ολιστικά ζήσε ευτυχισμένα, συμμετείχε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στην εκδήλωση με τίτλο: «ΝΑΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ» που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και την υποστήριξη του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου Αιγών και του Δικτύου του» με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Οι παρευρισκόμενοι, που ξεπέρασαν την προσδοκία των διοργανωτών και πλημμύρισαν τον χώρο, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς είναι ένα μνημείο που αποκαθίσταται κατά την εξέλιξη του. Παράλληλα, 21 μαθητές/τριες του κιθαριστικού συνόλου με την συμμετοχή των καθηγητών τους, Δημήτρη Ρογάρη, Σωτήρη Βλάχου και Βασίλη Βαλαβάνη, ο οποίος είχε την ευθύνη της διεύθυνσης του συνόλου, ερμήνευσαν γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Οι δράσεις του κιθαριστικού συνόλου εντάσσονται στον Άξονα 1 της ΑΕΕ: Μάθε Ολιστικά, Ζήσε Ευτυχισμένα.