Ενημέρωση – Οδηγίες για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Αγαπητές Υποψήφιες και Αγαπητοί Υποψήφιοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Η ώρα προσέλευσης των υποψηφίων στο 5ο ΓΕΛ Βέροιας ορίζεται στις 7:45 πμ. το αργότερο.
Το πρώτο κουδούνι χτυπάει στις 7:50 πμ και ανακοινώνεται η Αίθουσα στην οποία θα εξεταστεί ο/η κάθε υποψήφιος/α και γίνεται η είσοδος στην Αίθουσα όπου σας περιμένουν οι Επιτηρητές. Μετά τις 8:00 πμ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο.

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την εξέταση:

(Α) ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ.

(Β) το Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο &

(Γ) ΔΥΟ (2) στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και προαιρετικά μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.
Τι ΔΕΝ πρέπει να έχετε μαζί σας κατά την εξέταση:

κατά την είσοδό σας στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχετε μαζί σας βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις. Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.
Η κατοχή ακόμη και κλειστού – απενεργοποιημένου κινητού τηλεφώνου ή άλλης συσκευής (κομπιουτεράκι, ρολόι με ψηφιακή οθόνη, ακουστικά, κλπ) σημαίνει δολίευση των Εξετάσεων και το Τετράδιο του/της Υποψηφίου ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.
Η δυνατή αποχώρηση είναι σε μία (1) ώρα μετά την ώρα της Έναρξης.
Στην περίπτωση που κάποιος εξεταζόμενος δολιεύεται τις εξετάσεις ή δε συμμορφώνεται προς τις υποδείξεις των Επιτηρητών ή παρενοχλεί τους λοιπούς εξεταζόμενους, οι Επιτηρητές αφαιρούν το τετράδιο από τον υποψήφιο και ενημερώνουν αμέσως την Πρόεδρο της λυκειακής επιτροπής. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος παραμένει εντός της αίθουσας μέχρι να αποφασίσει σχετικά η λυκειακή επιτροπή.
Σε περίπτωση πολύ σοβαρής αδιαθεσίας/ ασθένειας κατά την ώρα της εξέτασης ειδοποιείτε τους Επιτηρητές και αυτοί με την σειρά τους την Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, η οποία προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες (τέλος εξέτασης ή παραπομπή σε Επαναληπτικές Εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα τον Σεπτέμβριο).
Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία!