PODcast – αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά

Με αφορμή το ποίημα του Κωστή Παλαμά “Το ταξίδι” που “έπεσε” φέτος στις πανελλαδικές….πού να ήξεραν οι μαθητές/τριές μας (της β΄ γυμνασίου τον Μάρτιο 2019 και τα τότε “πρωτάκια” μας που δίνουν φέτος πανελλαδικές) ότι το πρώτο μελοποιημένο ποίημα (με τη φωνή του Σταμάτη Κραουνάκη) του αφιερώματος στον Κωστή Παλαμά θα ήταν το λογοτεχνικό των Πανελλαδικών εξετάσεων!!!

Ας κάνουμε ένα ταξίδι στο ραδιοφωνικό παρελθόν της ομάδας “Οι ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας”, για να ακούσουμε το μισάωρο αφιέρωμά τους στον εθνικό μας ποιητή το οποίο είχε πραγματοποιηθεί, για να τιμηθούν τα 160 χρόνια από τη γέννησή του και τα 75 χρόνια από τον θάνατό του.
Για την ιστορία… το αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά είχε μεταδοθεί στο πλαίσιο της δεύτερης ζωντανής εκπομπής στην πρωινή ζώνη του Μαθητικού Ραδιοφώνου -European School Radio,από σχολικό χώρο στις 21 Μαρτίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
1. https://www.mousikoveroias.gr/2019/03/25/world-poetry-day-2019-music-school-of-veria-2/
2. https://www.mousikoveroias.gr/2019/03/27/radiofoniki-ekpompi-27-3-2019-2/

Σας ξαναπαρουσιάζουμε, λοιπόν, το αφιέρωμα σε μορφή Podcast πλέον κι ελπίζουμε να ταξιδέψετε κι εσείς στον κόσμο του Κωστή Παλαμά, για να εξερευνήσετε την ομορφιά και τη δύναμη της ποίησης του, εμπλουτισμένη με τις μελωδίες και τις ερμηνείες ταλαντούχων σύγχρονων καλλιτεχνών!
Στο Podcast ακούγονται τα μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλάμά:
1. Το ταξίδι
2. Ο ταξιδευτής
3. Θέλω να χτίσω ένα σπιτάκι
4. Χτύπα δοξάρι
5. Η χρυσομαλλούσα
6. Κακή φωτιά
Καλή σας ακρόαση! Θα χαρούμε να αλληλεπιδράσετε μαζί μας αφήνοντας ένα σχόλιό σας στη νέα διαδραστική πλατφόρμα του European School Radio!
https://europeanschoolradio.eu/el/episode/10768#
Υ.Γ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που δίνουν φέτος πανελλαδικές!
Καλή επιτυχία ειδικά σε όσους “Ταξιδιώτες του ΜΣΒ” ξαναδίνουν φέτος αλλά και στα παιδιά της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας που το 2019 ήταν α΄ γυμνασίου και συμμετείχαν με ποιήματά τους στη δίωρη εκπομπή.
Τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικά ταξίδια!!!