Μαθητές – Μικροί ερευνητές Κατασκευή ηλιακού θερμοσίφωνα

Στο πλαίσιο του Μαθήματος ’Η Φυσική με Πειράματα της Α΄ Γυμνασίου΄΄  οι μαθητές των αντιστοίχων τμημάτων είχαν ως εργασία να παραδώσουν μελέτη και σχεδιασμό ενός Ηλιακού Θερμοσίφωνα είτε να κατασκευάσουν με τη βοήθεια των γονέων τους ένα απλό μοντέλο του από καθημερινά υλικά. Το ενδιαφέρον των μικρών ερευνητών ήταν μεγάλο, διότι ακούν καθημερινά από τους γονείς τους για την Ενεργειακή Κρίση. Ακολουθώντας τις οδηγίες από την παράδοση του μαθήματος και την εικονοσκοπημένη κατασκευή του Σχολικού βιβλίου, οι αίθουσες γέμισαν με μοντέλα αλλά και μελέτες από μικρούς ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους!

Τις εντυπώσεις έκλεψε η ιδιοκατασκευή  ’’PappTherm’’ του μαθητή, Πάππου Αστερίου, η οποία και φυσικά θα παραμείνει για μόνιμη έκθεση στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Μουσικού Σχολείου.

Υπεύθυνος καθηγητής: Δούκας Κωνσταντίνος

Ηλιακός θερμοσίφωνας ’’PappTherm’’ – κατασκευαστής Πάππος Αστέριος

Άλλη μια κατασκευή ηλιακού θερμοσίφωνα μινιατούρα κατασκεύασε με απλά υλικά ακολουθώντας τις οδηγίες ο μαθητής του α1, Δημήτρης Αδαμόπουλος.

Ηλιακός θερμοσίφωνας μινιιατούρα Δημήτρη Αδαμόπουλου

Επειδή μαθητές/ριες συνεχίζουν και φέρνουν μοντέλα Ηλιακών Θερμοσιφώνων παρατίθενται και εδώ οδηγίες για κατασκευή με φθηνά καθημερινά υλικά.