Διάκριση στα 1α Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδας – Κύπρου!

         Με την ευκαιρία των Ραδιοφωνικών Βραβείων Ελλάδας – Κύπρου το European School Radio οργάνωσε την Κυριακή 24/2/13 και Δευτέρα 25/2/13, την πρώτη (με φυσική παρουσία) συνάντηση σχολείων που ενεργοποιούνται σε αυτό το εκπαιδευτικό δίκτυο, (όλη η δράση είχε τεθεί, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Γενικής Γραμματείας ΄Ερευνας & Τεχνολογίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης).

 

         Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης τα «Μουσικά αβγΑ» πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ημέρες Ραδιοφώνου», το οποίο συντονίζουν οι καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου, Σκουμποπούλου Χαρίκλεια και Κίτσιου Γεωργία, και στο οποίο συμμετέχει και ο καθηγητής κιθάρας Μπέκιος Λάμπρος και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Δευτέρας. Τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας μαζί με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς 14 σχολείων συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο για μια κοινή δράση το πρωί της Δευτέρας, την οποία κάλυψαν τηλεοπτικοί σταθμοί. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για έκφραση, δημιουργία, επικοινωνία, συνεργασία με πολύ μουσική, εικαστικά και φυσικά ραδιόφωνο.  

 

         Οι υπόλοιπες δράσεις των μελών του ESRadio πραγματοποιήθηκαν στο ΝΟΗΣΙΣ. Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεάματα στο πλανητάριο και στο κοσμοθέατρο καθώς και να επισκεφθούν στο Μουσείο Τεχνολογίας εκθέσεις αφιερωμένες στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία και στο Αυτοκίνητο αλλά και να παίξουν εφαρμόζοντας τους νόμους της Φυσικής στο Τεχνοπάρκο στο ΝΟΗΣΙΣ. Όλα τα θεάματα προσφέρθηκαν δωρεάν από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας.

         Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το συνέδριο των μελών του ESRadio στην αίθουσα του Κοσμοθεάτρου όπου μαθητές και καθηγητές συζήτησαν θέματα που αφορούσαν το παρόν και το μέλλον του μαθητικού διαδικτυακού ραδιοφώνου.

           Μετά το τέλος της συνάντησης ακολούθησε η τελετή της απονομής των πρώτων ραδιοφωνικών βραβείων την οποία κάλυψε ζωντανά το European School Radio με παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και όλα τα νέα. Δόθηκε έτσι η μοναδική ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες/ παραγωγούς του ESRadio να αναλάβουν δράση και να κάνουν ρεπορτάζ. Η νέα γενιά των ραδιοφωνικών παραγωγών έδωσε το δυναμικό της παρόν. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΝΟΗΣΙΣ οι νεαροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί του ESRadio έδιναν τον παλμό. Χειροκρότησαν τους καταξιωμένους ανθρώπους του ραδιοφωνικού χώρου που βραβεύτηκαν για την υπεροχή τους και την προσφορά τους αλλά και χειροκροτήθηκαν κατά τη βράβευση τους από τους παλαιότερους.

          Τα πρώτα Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδας – Κύπρου 2012 ήταν μια ευκαιρία να συναντηθεί αλλά και να γιορτάσει όλη η ραδιοφωνική οικογένεια. Χαιρόμαστε που ζήσαμε από κοντά αυτό το μοναδικό ραδιοφωνικό γεγονός, το οποίο στάθηκε και η αφορμή για την πρώτη συνάντηση των μελών του ESRadio.

          Ευχαριστούμε το EuropeanSchoolRadioμέσω του οποίου συμμετείχαμε σε αυτήν τη γιορτή αλλά και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ για τη φιλοξενία.Τέλος ευχαριστούμε τον πρόεδρο Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Νομού Ημαθίας, κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη, για τη συμβολή του στη μετακίνησή μας στη Θεσσαλονίκη.

Η Ραδιοφωνική Ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας