ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012 – 2013

Έφτασε η ώρα τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας να πάνε διακοπές, για να ξεκουραστούν και να γεμίσουν…τις μπαταρίες τους μετά από την πρώτη τους ραδιοφωνική χρονιά που αποδείχθηκε πολύ παραγωγική και δημιουργική.

            Συγκεκριμένα, τα Μουσικά αβγΑ παρήγαγαν 23 ραδιοφωνικές εκπομπές με ποικιλία θεμάτων και μουσικών επιλογών. Σε ειδικές εκπομπές μάλιστα εκπομπές παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις του σχολείου μας, όπως το μουσικό μέρος της γιορτής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΜΟΥΣΙΚΑ αβγΑ – ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ – Δύο απολαυστικά μισάωρα την Κυριακή 24-3-2013, 6 -7 μ.μ. » European School Radio), το μουσικό μέρος της θεατρικής παράστασης «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ι. Καμπανέλλη που ανέβασε η θεατρική ομάδα του 4ου Λυκείου Βέροιας και στην οποία συμμετείχε το σχολείο μας στο μουσικό μέρος, η συναυλία των μουσικών συνόλων (Μη χάσετε την Κυριακή 28 – 4 – 2013 στις 6 – 7 το απόγευμα την εκπομπή των Μουσικών αβγών! Απολαύστε το α΄ μέρος της συναυλίας των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας » European School Radio) καθώς και η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας» που παρουσίασε η ομάδα που συμμετείχε στo πολιτιστικό πρόγραμμα «Οδυσσέας Ελύτης». (Μουσικό Σχολείο Βέροιας – Πολιτιστικό πρόγραμμα: « Οδυσσέας Ελύτης, ο κόσμος ο μικρός ο Μέγας» » European School Radio). Τέλος σε ειδική εκπομπή παρουσιάστηκε το μουσικό παραμύθι «Οι δύο Γοργόνες» που παρουσίασαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου.( Το Μουσικό Παραμύθι «Οι Δύο Γοργόνες» από τα Μουσικά αβγΑ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας!! » European School Radio. )

             Σημαντικές ήταν και οι συνεργασίες μας με τις ραδιοφωνικές ομάδες του 4ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, με συντονιστή τον εκπαιδευτικό Κώστα Λαμπρινίδη και του 2ου Λυκείου Εχεδώρου, που συντόνιζε η εκπαιδευτικός Λία Παπαπέτρου. Αξίζει να αναφερθεί ότι καρπός της συνεργασίας μας με το 2ο Λύκειο Εχεδώρου είναι το τραγούδι “Γϊνε δυνατός“, που αναφέρεται στον σχολικό εκφοβισμό και γράφτηκε στις 6 Μαρτίου 2013 – Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε μαθήτρια του 2ου Λυκείου Εχεδώρου, τη μουσική ο καθηγητής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, Βασίλης Βαλαβάνης και την εκτέλεση ανέλαβαν οι μαθητές της β΄ τάξης γυμνασίου του σχολείου μας.

           Ακόμη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου η ομάδα μας ανέλαβε την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το EuropeanSchoolRadio πραγματοποίησε ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην ποίηση και στον τιμώμενο ποιητή για το έτος 2013 Κ.Π.Καβάφη, το οποίο αγκαλιάστηκε από 34 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας αλλά και από την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση της ποίησης αλλά και του μαθητικού ραδιοφώνου (Ραδιοφωνικό αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα ποίησης και το έτος Καβάφη από το European Shool Radio)

Εκπομπή για την Ποίηση από Λύκεια – Greek School Network

Εκπομπή για την Ποίηση από Δημοτικά και Γυμνάσια – Greek School Network

Θα μείνει βέβαια έντονα χαραγμένη στη μνήμη μας η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα πρώτα Ραδιοφωνικά Βραβεία Ελλάδας και Κύπρου στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας της Θεσσαλονίκης ΝΟΗΣΙΣ. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για γνωριμία με μέλη των ραδιοφωνικών ομάδων των σχολείων που συμμετέχουν στο EuropeanSchoolRadio, για έκφραση, δημιουργία, επικοινωνία, συνεργασία με πολύ μουσική, εικαστικά και φυσικά ραδιόφωνο (Τα Μουσικά αβγΑ βραβεύτηκαν).

         Με τη λήξη αυτής της χρονιάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους εμπνευστές και συντονιστές του EuropeanSchoolRadio– του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου που με μεράκι και κέφι μας εμψύχωναν σε κάθε μας βήμα και στήριζαν τις προσπάθειες μας. Χωρίς την πολύτιμη συμβολή τους δε θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε τους στόχους του πολιτιστικού προγράμματος μας «Ημέρες Ραδιοφώνου». Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υπεύθυνη των σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, κα Νόπη Σκεντερίδου, η οποία μας στήριξε σ’ αυτήν τη δράση μας καθώς και τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας κ. Μπέκιο Λάμπρο ο οποίος συνεργάστηκε μαζί μας συντονίζοντας την ομάδα των μαθητών που παρήγαγε την εκπομπή «Η κιθάρα έτσι κι αλλιώς». Τέλος ευχαριστούμε όλους τους καθηγητές και τους μαθητές του σχολείου μας που στήριξαν τη ραδιοφωνική ομάδα δίνοντας μας υλικό για τις εκπομπές μας αλλά και μένοντας πιστοί στο ραντεβού κάθε Κυριακή στις 6-7 μ.μ. στη διαδικτυακή συχνότητα του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου European School Radio.

European School Radio 2011-2013

                                                        Οι υπεύθυνες της ραδιοφωνικής ομάδας

                                                     Σκουμποπούλου Χαρίκλεια – Κίτσιου Γεωργία