Νότες Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης

Στην Εκδήλωση  ” Νότες Ανθρωπιάς” της Δράσης του Δήμου Βέροιας  «Νοέμβρης Ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπαράστασης…»  συμμετείχε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Πολλοί κάτοικοι της πόλης  μας ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα των συντελεστών και του Σχολείου και διασκέδασαν προσφέροντας παράλληλα  για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών  σακκούλες με τρόφιμα μακράς διαρκείας στα «καλάθια αγάπης» τα οποία στήθηκαν, παράλληλα με τη συναυλία, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Προφήτη Ηλία .

 

Την προσπάθεια του Σχολείου αλλά και το κοινωνικό της αποτέλεσμα    χαιρέτησαν η Δήμαρχος Βέροιας, κ.Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Νίκος Μαυροκεφαλίδης.

Εμφανίστηκαν τα χορωδιακά σύνολα του Σχολείου, όπως επίσης και ορχηστρικά Σύνολα Έντεχνης Ελληνικής και Παραδοσιακής Μουσικής υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Μουσικής κ.κ. Β.Βαλαβάνη,  Ε.Ιωαννίδου, Β. Καραφούσια, Ι. Κουτσιμανή, Ι. Μπαλιάκα, Ε.Νατσάκου.

Στην κλήση του πρός του συμπολίτες μας το Μουσικό Σχολείο ανέφερε “Η εκδήλωση  πάνω από όλα είναι μια έκφραση ενεργούς συμπαράστασης των παιδιών μας στους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση. Αποτελεί το καλύτερο έμπρακτο μάθημα ότι μόνο με την αλληλεγγύη και την ενεργό συμμετοχή μπορούν να ξεπεραστούν τα έντονα κοινωνικά προβλήματα που βιώνουμε. Με τη συμμετοχή και την παρουσία τη δική μας, στο πλάι των παιδιών, πιστεύουμε ότι θα υπηρετήσουμε ακόμη καλύτερα τον σκοπό της εκδήλωσης”.

Όλα οι εκτελέσεις που παρουσιάστηκαν απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των ακροατών πολλοί από τους οποίους παρακολούθησαν, με πολλή χαρά, για πρώτη φορά  Μουσικά Σύνολα του Σχολείου.

Ακολουθεί πλούσια φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.