Οι τοίχοι γέμισαν…ποιήματα – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2014

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας γιόρτασε την 21η Μαρτίου  

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

                          ΄΄Την Άνοιξη, αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις΄΄, γράφει ο Οδυσσέας Ελύτης! 

Αυτό έκαναν μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βεροίας την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων.  

         Πραγματοποίησαν ένα διαφορετικό μάθημα στην αυλή του σχολείου που προκάλεσε το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό όλων με πρωτοβουλία των φιλολόγων, Ιντζεβίδου Κυριακής και Σκουμποπούλου Χαρίκλειας σε συνεργασία με την καθηγήτρια των καλλιτεχνικών, Χαμιδιελή Φωτεινή.

         Το προαύλιο γέμισε ήχους, στίχους, ζωγραφιές.Στο πρώτο μέρος της δράσης οι μαθητές εμπνεύστηκαν από αγαπημένους στίχους ποιητών και εκφράστηκαν δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα ενώ ταυτόχρονα «φύτεψαν» και το δέντρο της…αγάπης, ένα δέντρο γεμάτο από ποιήματα καθώς και από μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Στο δεύτερο μέρος συμμετείχαν σε διαγωνισμό απαγγελίας με ποιήματα αγαπημένων Ελλήνων, ξένων ποιητών αλλά και με δικά τους έργα τα οποία δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας. Οι απαγγελίες πλαισιώνονταν από μουσική την οποία έπαιζαν μαθητικά μουσικά σύνολα δημιουργώντας μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα.

       Ήταν μια ωραία πρόκληση για τους μαθητές μας να δουν το σχολείο ως χώρο συμμετοχικής δημιουργίας και έκφρασης, να προβληματιστούν μέσω της ποίησης, αλλά και να δώσουν με την αθωότητα και την ειλικρίνεια που τους διακρίνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι « όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις».