Οι ήχοι του Χατζιδάκι και του Τσιτσάνη ζωντάνεψαν

Την Δευτέρα 31/3/2014 και ώρα 18:30, οι καθηγητές και μαθητές κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας παρουσίασαν μια εκδήλωση – συναυλία αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη και στο Μάνο Χατζιδάκι. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση της αίθουσας. Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα ταξίδι σε αγαπημένα μουσικά μονοπάτια, με οδηγό την κιθάρα, από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.
Παρουσιάστηκαν πολλά τραγούδια των δύο συνθετών, βίντεο με στιγμιότυπα από την καλλιτεχνική τους ζωή, σχετικά κείμενα που εκφωνήθηκαν από μαθητές του σχολείου. Μέλη της χορωδίας του Σχολείου τραγούδησαν ορισμένα από τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν. Την διδασκαλία και προετοιμασία των μαθητών είχαν οι καθηγητές κιθάρας του Σχολείου Βασίλης Βαλαβάνης, Λάμπρος Μπέκιος και Στέλλα Παπαματθαίου. Συμμετείχε η Ορχήστρα Κιθαριστών του Σχολείου «Φυγόκεντρες Δυνάμεις» υπό την διεύθυνση του κ. Μπέκιου. Ο κ. Βαλαβάνης, που είχε την γενική επιμέλεια και οργάνωση της εκδήλωσης διάβασε κείμενο μουσικολογικού περιεχομένου που συνέδεε τους δύο συνθέτες και αναδείκνυε την μεγάλη επιρροή που δέχτηκε ο Μάνος Χατζιδάκις από το Βασίλη Τσιτσάνη.

Πατήστε εδώ για να δείτε την πρόσκληση ή προχωρήστε παρακάτω για να δείτε ένα βίντεο πλαισιωμένο με μουσική και φωτογραφίες από την εκδήλωση που επιμελήθηκε η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου, Σκουμποπούλου Χαρίκλεια.

 

Ακούστε τη συναυλία που μεταδόθηκε στο μαθητικό ραδιόφωνο: εδώ