Διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ 2014 για μαθητές Γυμνασίων

     Το Παράρτημα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει και για φέτος,  τον  Διαγωνισμό Φυσικής 2014, ο οποίος διοργανώνεται από το 1979, για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄  Γυμνασίου από το 2009( δηλαδή για 6η συνεχή χρονιά ) ενώ για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Ο Διαγωνισμός κάθε χρονιά είναι  γραπτός και αξιολογεί τόσο τις γνώσεις των παιδιών στη διδακτέα ύλη της Φυσικής της τάξης τους, όσο και τη γενικότερη αντίληψή τους πάνω σε θέματα σχετικά με την επιστήμη αυτή.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στον αριθμό συμμετοχής των μαθητών από τα σχολεία.

Οι μαθητές που θα διαγωνισθούν, οφείλουν να βρίσκονταιτην ημέρα και ώρα εξέτασης 30 τουλάχιστον λεπτά νωρίτερα, χωρίς περιθώρια καθυστερήσεων. Την ευθύνη για τη μετακίνηση προς και από το χώρο της διεξαγωγής του διαγωνισμού, έχουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι και θα πρέπει να είναι σύμφωνοι με τη συμμετοχή των παιδιών τους στον εν λόγω διαγωνισμό. 

Πρέπει να γράψουν τις απαντήσεις των θεμάτων με στυλό μπλε ή μαύρο, ενώ το μολύβι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο πρόχειρο. Απαγορεύεται η χρήση διορθωτικού και η κατοχή κινητών τηλεφώνων κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Eγγραφή των μαθητών

Η εγγραφή των μαθητών στον Διαγωνισμό θα γίνει μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο και αποκλείεται κάθε άλλη εγγραφή τους, παρά μόνο η εγγραφή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση  www.eefthes.gr στην ειδική θέση για κάθε τάξη ξεχωριστά έως και την και 10.5.2014 για το Γυμνάσιο. 

Επιτροπή Θεμάτων

Τα θέματα θα τα φέρει την ώρα έναρξης του διαγωνισμού στον χώρο του διαγωνισμού η Επιτροπή Θεμάτων του Διαγωνισμού.

Ο τόπος διεξαγωγής

Ό τόπος διεξαγωγής θα είναι στο 12ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης                     

(ΑΛ. ΣΠΑΝΟΥ 2, ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ, έξοδος Άνω Τούμπας από περιφερειακό, ύψος Κων/πολίτικα ) και ο χρόνος της προκήρυξης του Διαγωνισμού είναι σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 10η Μαίου 2014

Α΄ Γυμνασίου: 9.00 -11.00πμ (2 ώρες)

Β΄ & Γ΄ Γυμνασίου: 11.15-13.15μμ (2 ώρες)