Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Μπαρόκ Όπερας συνεχίζεται

             Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου και της Γ΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βεροίας συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους, Νατσάκου Ελένη και Σκουμποπούλου Χαρίκλεια, επισκέφθηκαν την έκθεση ‘’Η ΣΤΕΨΗ ΤΗΣ  ΠΟΠΠΑΙΑΣ’’ – Εγκατάσταση για κοστούμι και σοπράνο- βασισμένη στην ομώνυμη Όπερα του ClaudioMonteverdi του Τάσου Πρωτοψάλτου, η οποία φιλοξενείται στην γκαλερί Παπατζίκου στη Βέροια.

             Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Ιστορίας της Μουσικής και των Στοιχείων Θεατρολογίας. Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν παράλληλα στο εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο «Η ‘Οπερα: Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις με αφορμή το έργο “Η Στέψη της Ποππαίας” του Claudio Monteverdi» που υλοποίησε ο κ. Πρωτοψάλτου – Λέκτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε το ιστορικό και θεωρητικό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίζονται οι σκηνικές και εικαστικές προσεγγίσεις του κ. Πρωτοψάλτου στην ομώνυμη όπερα.  

           Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία, για να συνεχιστεί το ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Μπαρόκ Όπερας το οποίο ξεκίνησε για το Μουσικό Σχολείο από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς σε συνεργασία με τον κ. Πρωτοψάλτου και στο οποίο συμμετείχαν εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων και μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις του σχολείου στους ενδιάμεσους σταθμούς που αυτό περιλάμβανε (εκδήλωση «Από τη Φλωρεντία στη Βενετία», ραδιοφωνική εκπομπή από την ομάδα «Μουσικά αβγΑ» με θέμα την όπερα, επίσκεψη στην έκθεση «Η Στέψη της Ποππαίας» και συμμετοχή στο προαναφερόμενο εκπαιδευτικό – βιωματικό πρόγραμμα).

         Επειδή υπάρχει αρκετή διάθεση από τους συνταξιδιώτες, το ταξίδι συνεχίζεται…

          Ευχαριστούμε την κα Βίκυ Παπατζίκου για τη φιλοξενία της στην Γκαλερί.

Για να πάρετε μια γεύση από το όμορφο ταξίδι μας, δείτε το ακόλουθο βίντεο:

Βίντεο