7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

Το  μουσικό  σύνολο   ΄΄Χορωδία Ευρωπαϊκής  Μουσικής΄΄ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας  συμμετέχει  στο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα στις 13-3-2015. Υπεύθυνη καθηγήτρια  η  κ. Νατσάκου Ελένη

 

 

περισσότερες πληροφορίες:

7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας

 Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ, Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ALECSANDER VUJIC, ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και παλαιός φίλος της Καρδίτσας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας θα είναι ο παρουσιαστής του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Μουσικής, της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 14 Μαρτίου 2015 στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του “THESSALIKON GRAND HOTEL” της Καρδίτσας.

Κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Alecsander Vujic διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, καθηγητής στην Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, ο ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, Καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, η Μιράντα Καλδή Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και καθηγήτρια στην έδρα της διεύθυνσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Κέρκυρας, ο Συνθέτης Γιάννης Δροσίτης, ο Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini, ο αλβανός Μαέστρος και Καθηγητής Josef Coba, η Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Nis(Σερβία) Suzana Kostic θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.

4.500 Εκτελεστές – Μουσικοί – Χορωδοί, θα λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Εκδηλώσεων που γίνεται στην Ευρώπη, Μαρτίου 2015 και υλοποιείται στα πλαίσια του 33ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Τεράστια είναι η συμμετοχή Σχολικών Χορωδιών από πολλά μέρη της Ελλάδος που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο φετινό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που φθάνει στην έβδομη (7η) του διοργάνωση θα παρουσιαστούν δέκα (10) Χορωδιακά εργαστήρια σε αντίστοιχα κοινά έργα που έχει γράψει ο Θεόδωρος Αντωνίου. Για πρώτη φορά φέτος καθιερώνονται τρία (3) βραβεία “ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ” και θα δοθούν στους τρεις (3) καλύτερους Διευθυντές Χορωδίας, που θα συμμετάσχουν με τις χορωδίες τους στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Το 1ο βραβείο είναι 1000 €.

Το 2ο βραβείο είναι 700 €.

Το 3ο βραβείο είναι 500 €.

Σχολικές Χορωδίες από Αθήνα, Άνοιξη Αττικής, Κουφονήσια, Βέροια, Δροσιά Αττικής, Λειψούς, Πειραιά, Ρόδο, Μέγαρα, Κατερίνη, Νέα Μουδανιά, Κέρκυρα, Πολύκαστρο, Γαλατά Τροιζηνίας , Καλαμαριά, Άργος, Θήβα, Ιτέα Φωκίδας, Αλεξανδρούπολη, Καλαμάτα, Σιάτιστα, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, Αίγιο, Κομοτηνή, Καστοριά, Λάρισα, Τρίκαλα, Δράμα, Χαλκίδα, Καρδίτσα, Σοφάδες, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ν. Παντελεήμονα Πιερίας, Κρυονέρι Αττικής, Αφίδνες Αττικής, Ιωάννινα, Βέροια, Φάρσαλα, Σκιάθος, Καβάλα, Πάτρα, Βόλος, Πόρος, Άνδρος, Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης κλπ συμμετέχουν στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ο Δήμος Καρδίτσας.

Η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένη στους κορυφαίους συνθέτες Cipriano de Rore (1515-1565) για τα 500 χρόνια από τη γέννησή του, Antoine Brumel (1460-1515) για τα 500 χρόνια από το θάνατό του, Alexander Glazunov (1865-1936) για τα 150 χρόνια από την γέννηση του και Jean Sibelius (1865-1957) για τα 150 χρόνια απο τη γέννησή του.

 

πηγή: ιστοσελίδα Δήμου Καρδίτσας (http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?p=16180 )