Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου σε εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό στη Νάουσα

Οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων α’ και γ΄ γυμνασίου και Α’, Β’, Γ’ Λυκείου επισκέφθηκαν το 1ο Γ.Ε.Λ. Νάουσας και το πάρκο του Αγίου Νικολάου, όπου το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και το 1ο Γ.Ε.Λ. Νάουσας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θεμα τη βία στα σχολεία, στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου. Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο Παραδοσιακής μουσικής και το ορχηστρικό και χορωδιακό σύνολο Ευρωπαϊκής μουσικής του μουσικού σχολείου Βέροιας, υπό τη διεύθυνση, διδασκαλία και συνοδεία στα μουσικά όργανα, από τους καθηγητές και καθηγήτριες: κ. Κουτσιμανή, κ. Μπαλιάκα, κ. Καραφούσια, κ. Βαλαβάνη, κ. Ιωαννίδου Ε., κ. Νατσάκου, κ. Ιωαννίδου Γ., κ. Ζαχαρούδη.

Ναι στη φιλία, όχι στη βία, από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας

 

 Το 1ο ΓΕΛ Νάουσας στα πλαίσια των παρεμβάσεων κατά του ενδοσχολικού εκφοβισμού διοργάνωσε την εβδομάδα 30 Μαρτίου με 3 Απριλίου δράσεις εντός του σχολικού χώρου.

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Παρασκευή με την πραγματοποίηση του καθιερωμένου πρωινού για του μαθητές, που διοργάνωσαν οι μαθητές της Γ’ τάξης. Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση που θέμα της είχε τη συνεργασία και τη φιλία, συμμετείχαν και οι μαθητές του 7ου Νηπιαγωγείου και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας με τραγούδια, ζωγραφιές, αφίσες. Η μέρα έκλεισε με τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στα αγόρια του 7ου Δημοτικού και τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ.

Ήταν μια όμορφη εμπειρία που στόχος μας είναι να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. …

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ το Μουσικό Σχολείο Βέροιας που μας μάγεψε και μας συγκίνησε με τη μουσική του καθώς και το 7ο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Νάουσας που ομόρφυναν ακόμα πιο πολύ την εκδήλωσή μας.

(Αποσπάσματα ενημέρωσης για την εκδήλωση από την πηγή: http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2015/04/1_4.html)