2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σύμφωνα με το αριθμ. 145354/Δ5/16-9-2015 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας τη Δευτέρα 5-10-2015 θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. 

Οι μαθητές θα έρθουν στο Σχολείο κανονικά το πρωί (8:15΄ π.μ.)

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημερησίου ωρολογίου προγράμματος της Δευτέρας  (14:45΄) το πρόγραμμα της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού περιλαμβάνει:

Συμμετοχή σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα

Κινητικά και γνωστικά παιχνίδια που προάγουν τις Ολυμπιακές αξίες

Καλλιτεχνικές – εικαστικές – μουσικές δημιουργίες – παραγωγή ραδιοφωνικών σποτς 

Προβολή ταινίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός

Λίγα λόγια για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες – επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα – εκδηλώσεις.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.

 

Μουσική και Μουσικοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνα το 1896

http://www.mmb.org.gr/page/default.asp?id=2088&la=1

Ολυμπιακός Ύμνος

https://www.youtube.com/watch?v=r-9l7r28hg8&feature=youtu.be