“Πες το με ένα βιβλίο” – Ομάδα Φιλαναγνωσίας Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμβουλεύει για τα Χριστούγεννα «Πες το με ένα βιβλίο»Γιατί  τα βιβλία είναι οι καλύτεροι φίλοι και στις γιορτές είναι τα καλύτερα δώρα που προσφέρουν απλόχερα συγκινήσεις σε φίλους, συγγενείς και παιδιά.

Για τα φετινά Χριστούγεννα η ομάδα διαβάζει και προτείνει το βιβλίο του Βασίλη Παπαθεοδώρου  Σχολική Παράσταση  (εκδ.Καστανιώτη)

 

Με φόντο μια μαθητική παράσταση σε σχολείο της Γερμανίας, ο Γιώργος, μαθητής της Β’ Γυμνασίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο, ως πρωταγωνιστής και θύμα, μιας έξαρσης ρατσιστικών επεισοδίων, από μια κοινωνία που είναι βαθιά διχασμένη. Μέσα σ’ όλο αυτό το κλίμα, θα προσπαθήσει να κρατήσει τη δύναμη και την αξιοπρέπειά του. Με συμμάχους τον Τζάφερ και τον Αντρέας, έναν Τούρκο κι έναν Γερμανό συμμαθητή του, αλλά και με τη βοήθεια του καθηγητή κυρίου Μίκαελ, θα καταλάβει και θα νιώσει ότι η φιλία δεν κοιτά χώρες και λαούς, δεν υπολογίζει θρησκείες και κοινωνικές ανισότητες. Και η δράση θα κλιμακώνεται, όσο προχωρούν οι πρόβες της σχολικής παράστασης, ενός θεατρικού με θέμα τα Πάθη του Χριστού. 

Βία και προκαταλήψεις από τη μία, συμπόνια και αλληλεγγύη από την άλλη, εναλλάσσονται στο βιβλίο αυτό του Βασίλη Παπαθεοδώρου. Ένα μυθιστόρημα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Υ.Γ. Δείτε παρακάτω και κατεβάστε το σχετικό φύλλο εργασίας.

                                                                                                  Η υπεύθυνη της ομάδας Φιλαναγνωσίας

                                                                                                                Κική Ιντζεβίδου

 

 

Φύλλο Εργασίας