«Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα» – Εκπαιδευτική Δράση

Μια πρωτότυπη δράση με την ενεργό συμμετοχή μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, υπό τον τίτλο «Οι μαθητές μας ξεναγούν στα αρχαία θέατρα», διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ΕΡΤ και το Σωματείο «Διάζωμα».

Στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές καλούνται να μας οδηγήσουν σε μια εικονική ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής τους, μέσα από ερασιτεχνικά βίντεο διάρκειας έως 10 λεπτών, τα οποία μπορούν να στείλουν στην ΕΡΤ μέχρι και την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα συμμετοχής.

Ειδική επιτροπή που θα συγκροτηθεί από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών θα αξιολογήσει τα βίντεο και θα βραβεύσει τα καλύτερα από αυτά στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το σύνολο του οπτικοακουστικού υλικού θα αξιοποιηθεί από τηλεοπτικές εκπομπές και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους και όλες να απολαύσουν μια ξεχωριστή περιήγηση στον μοναδικό αυτό πολιτιστικό πλούτο, μέσα από τη φρέσκια ματιά των παιδιών όλης της χώρας.

Το βίντεο που θα μεταφορτώσετε θα πρέπει να είναι της μορφής wmv, mp4, mov, flv ή avi και το μέγεθος να μην ξεπερνάει τα 300MB.

Οι δηλώσεις συμμετοχής παρατείνονται έως και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Κατεβάστε την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κατεβάστε τον ενδεικτικό πίνακα χώρων θέασης και ακρόασης.

 http://newmedia.ert.gr/