Ο Νότης Μαυρουδής στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

  Το  Μουσικό Σχολείο Βέροιας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτώβρη, ο καταξιωμένος συνθέτης και σολίστ της κλασικής κιθάρας, Νότης Μαυρουδήςμε τον συνεργάτη του, σολίστ κιθάρας, επίσης, Γιώργο Τοσικιάν, μία ημέρα μετά τη μεγάλη συναυλία τους (για τα 50 χρόνια  του Νότη  Μαυρουδή  στην  δισκογραφία) που έγινε στον Χώρο Τεχνών και συμμετείχε η Νένα Βενετσάνου στο τραγούδι καθώς και η Χορωδία της Καβάλας ΣυνΩΔΗπόροι υπό την διεύθυνση του Γιάννη Κανάκη.               

   Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Νότη  Μαυρουδή και να συζητήσουν μαζί του για την κλασική κιθάρα. Ο συνθέτης, ανατρέχοντας συχνά σε δικές του αναμνήσεις και εμπειρίες, μίλησε στους μαθητές για την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του οργάνου και την εκμάθησή του και με τον εξαιρετικό συνεργάτη του κιθαριστή, Γιώργο  Τοσικιάν, τους ταξίδεψαν για λίγο, με όχημα την κιθάρα, στην Λατινική Αμερική παρουσιάζοντας διασκευές τους βασισμένες σε κομμάτια ανώνυμων συνθετών.

                              

     Την εκδήλωση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του καθηγητή κιθάρας του σχολείου και μαθητή του Νότη Μαυρουδή, Βασίλη Βαλαβάνη,  παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου που έχουν σαν επιλεγόμενο όργανο την κιθάρα και ένιωσαν γοητευμένοι από τη μαγεία του οργάνου, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τους δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

   Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας εκφράζουν τις  θερμές ευχαριστίες τους στον Νότη Μαυρουδή και τον Γιώργο Τοσικιάν και τους εύχονται να συνεχίσουν  να  είναι δημιουργικοί και τα επόμενα χρόνια.

Δείτε εδώ πληροφορίες για τον Νότη Μαυρουδή και το έργο του.