Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας διαβάζει και προτείνει βιβλία για τις γιορτές

Η Ομάδα Φιλαναγνωσίας του Μουσικού Σχολείου «Διαβάζω, Εμπνέεσαι,  Δημιουργούμε» εύχεται για τα φετινά Χριστούγεννα η μαγεία τους να  αγγίξει όλους μας και να μας δώσει αυτό το κάτι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι!

 Οι μαθητές της ομάδας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ιντζεβίδου Κική, διαβάζουν και προτείνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων τα βιβλία:

  • Σοφία Μαντουβάλου  Ο δάσκαλος με τα όνειρα στα μάτια (εκδ. Πατάκη, 2015)
  • Πετάει ο δάσκαλος; Πετάει! απαντούν οι µαθητές του κυρίου Αργύρη Χρυσού ως αυτόπτες µάρτυρες και συνεργοί των πτήσεων στο όνειρο: Δηµοκρατία στην τάξη.
    Πετάνε οι µαθητές; Πετάνε! απαντάει o δάσκαλος µε τα όνειρα στα µάτια και µε συνεργάτες τα “παιδιά” του κάνει τα όνειρά τους πράξη.
    Ακόµα δεν έχετε δει τίποτα. Και ούτε θα δείτε, αν δε συναντήσετε ένα βασίλειο χωρίς βασιλιά, δεν υπογράψετε το µυστικό συµβόλαιο, δεν κηρύξετε τον τρίτο παγκόσµιο χαρτοπόλεµο, δε φτιάξετε το αντιΒΙΑτικό, δε βρεθείτε στην άκρη του κόσµου χωρίς να κουνηθείτε από τη θέση σας, δε µιλήσετε µε αγάλµατα, δεν κάνετε παρέα µε τις µούσες, δεν ελευθερώσετε τα παπαγαλάκια και δεν ανακαλύψετε τον θησαυρό της ευτυχίας.

  • Κούνια που σας κούναγε, αν νοµίζετε πως θα φτάσετε στις ακτές της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ελευθερίας χωρίς βατραχοπέδιλα.

  • Αποτέλεσμα εικόνας για σοφία μαντούβαλου ο δάσκαλος με τα όνειρα στα μάτια
  • Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου, Το   φιλί της Λύκαινας ( εκδ. Πατάκη)
  • Ένας µυστηριώδης ασυνήθιστος παππούς περνάει µε τον δωδεκάχρονο εγγονό του ένα καλοκαίρι όλο απρόοπτα. Παρέα τους µια λύκαινα αλληγορική, µια λύκαινα συµβολική, µα και µια λύκαινα µικρή και ολοζώντανη! Τ’ απρόσµενα που τους συµβαίνουν και οι ιστορίες οι αληθινές που αφηγείται ο παππούς πλέκουν µια υπόθεση απροσδόκητη, υφασµένη από οικογενειακές παρεξηγήσεις αλλά και κοινωνικές συγκρούσεις που τις έζησε από κοντά κι ακόµα καθορίζουν τον ταραγµένο κόσµο µας.

  • Αποτέλεσμα εικόνας για Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου, Το   φιλί της Λύκαινας

  • Λεϊμονής, Διονύσης, Το δέκατο έβδομο κιβώτιο ( εκδ. Πατάκη)
  • Το ότι ο λόρδος Έλγιν έκλεψε τα γλυπτά του Παρθενώνα στις αρχές του προ-προηγούµενου αιώνα είναι γνωστό. Το ότι το µπρίκι που τα µετέφερε αρχικά στη Μάλτα βυθίστηκε σε έναν µικρό όρµο των Κυθήρων είναι επίσης γνωστό. Αυτό όµως που παραµένει µυστήριο πάνω από διακόσια χρόνια µετά είναι πόσα από τα δεκαεφτά κιβώτια µε τους αρχαιολογικούς µας θησαυρούς ανέσυραν τότε οι Καλύµνιοι βουτηχτάδες…

 Αποτέλεσμα εικόνας για Λεϊμονής, Διονύσης, Το δέκατο έβδομο κιβώτιο ( εκδ. Πατάκη)