Πρόσκληση στην παρουσίαση Μουσικού Παραμυθιού “Μια Οδύσσεια”

          Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού ΄΄Μια Οδύσσεια΄΄ από την Καλλιτεχνική Ομάδα LESGAUCHERS με συμμετοχή μαθητών του Σχολείου, που θα λάβει χώρα στο Μεντρεσέ Τζαμί, την Παρασκευή  7 Απριλίου  2017 και ώρα 12:00 .

Ο Διευθυντής

  Καμπουρίδης Ιωάννης

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η ΟΜΑΔΑ LESGAUCHERS

Δημιουργήθηκε από τέσσερα μέλη του συλλόγου Pulsation 93 που είχαν την επιθυμία να διηγηθούν ιστορίες με μουσική, λόγια και εικόνες. «Gauche ο τσελλίστας» είναι η πρώτη τους δημιουργία. Άλλα θεάματα του είδους «μουσικό παραμύθι» δημιουργήθηκαν στη συνέχεια. : «μια Οδύσσεια» (βασισμένη στην Οδύσσεια του Ομήρου) και «Ιαπωνία» (γιαπωνέζικα χαϊκού).

 

Η Pulsation 93 είναι ένας σύλλογος βάσει νόμου 1901 που συγκεντρώνει μουσικούς, ηθοποιούς και εικαστικούς , όλοι κάτοικοι του NoisyleSec (προάστιο του Παρισιού). Προτείνει, επινοεί, οργανώνει και διαχειρίζεται πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες και διάφορα ζωντανά θεάματα. Η δύναμη και η ταυτότητά του βασίζονται στη θέλησή του να δημιουργήσει γέφυρες ανάμεσα στα διάφορα μουσικά είδη και τους καλλιτέχνες. Στόχος του είναι να φέρει έναν πιο…………………. Σε μέρη όπου δεν είναι αρκετός.

Τα τέσσερα μέλη της ομάδας

 

MarieChristineMarella : Ξεκινά τις σπουδές της στο πιάνο με την JacquelinePOUILLARD, της απονέμεται  το βραβείο πιάνου του Ωδείου της Boulogne. Παίρνει το πτυχίο της από την EcoleNormale του Παρισιού, καθώς και το Medaillepréparatoire από ConservatoireNationalSupérieurdeMusique ( στις τάξεις της ReineGIANOLI και της JacquelineROBIN . Παρακολουθεί σεμινάρια με τους YvonneLoriod, YvonneLefébure και JeanBernardPommier. Παράλληλα έχει τη συνοδεία στην τάξη τραγουδιού της AnnaMariaBONDI, αφού της απονεμήθηκε το βραβείο συνοδείας. Συνεχίζει τις σπουδές της στο « BanffCenter » του Καναδά ως πιανίστρια μουσικής δωματίου και σολίστ. Είναι κάτοχος διπλώματος πιάνου και διδάσκει στο δημοτικό Ωδείο του NoisyleSec.

 

ChristopheOudin: Του απονέμεται βραβείο Βιολοντσέλλου και μουσικής δωματίου στην Ανώτατη Εθνική Σχολή Μουσικής και Χορού του Παρισιού στην τάξη του MauriceGendron, μετά τις σπουδές του στο Ωδείο της Boulogne με τους JeanBrizardκαι MichelStrauss. Συνεχίζει τις σπουδές του στον Καναδά δίπλα στον JanosStarker.Παίζει βιόλα ντα γκάμπα και μπαρόκ τσέλλο. Συμμετέχει σε μεγάλες ορχήστρες σύγχρονης μουσικής και σύνολα μουσικής δωματίου. Σαν ηθοποιός συμμετέχει στο θεατρικό έργο « Μοζαρτικώς δικός σας» (« Mozartementvôtre »)του EricWetphal, που παρουσιάζεται από το 2004 στο Παρίσι ( θέατρο Mouffetard και θέατρο DariusMilhaud ) και στην επαρχία. Σαν κάτοχος διπλώματος, διδάσκει στο Ωδείο του SaintMaur.

 

Ευανθία Ιωαννίδου : Ξεκινά την ενασχόλησή της με το θέατρο με το θίασο Αέρηδες στην Αθήνα και συνεχίζει σπουδές στο Παρίσι με τον AntoineCampo. Παράλληλα παίρνει πτυχίο από τη Σχολή Θεατρικών σπουδών της Nanterre. Εμβαθύνει στη δραματουργία με σεμινάρια με τους  LaurenceBourdil, ChantalMélior, MamadouDioumeκαι ArianeMnouchkine. Συμμετέχει σε δημιουργίες των θιάσων AngeMagnéticThéâtre, PiècesetMaindoeuvreetArtMétamorphoses και δανείζει τη φωνή της σε ντοκυμαντέρ στην ελληνική γλώσσα. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, εργάζεται ως δημιουργός εκθέσεων στη Cité dessciencesetdelindustrie ( Μουσείο Επιστημών και Βιομηχανίας του Παρισιού).

 

FrancisOudin : Μετά τις αρχικές σπουδές του  στην τέχνη του χυτηρίου και μεταλλουργία, παίρνει δίπλωμα από τη Σχολή καλών τεχνών του Παρισιού, εργάζεται ως καθηγητής καλλιτεχνικών στο γυμνάσιοJacquesPrévert στο NoisyleSec. Επίσης συμμετέχει αλλά και οργανώνει εκθέσεις σε διάφορες γκαλερί (Belleville, FontenaysousBois ) . Σαν μέλος της ομάδας « Rêvonslaculture » του NoisyleSec, συμμετέχει ως εμψυχωτής σε διάφορα ατελιέ : «Αγαπήστε τα χρώματα» στη « Contremarque », « GrandeParadeMétèque » το 2015. Εκθέσεις με δικές του δημιουργίες ζωγραφικής/χαρακτικής/ installation παρουσιάζονται εδώ και πολλά χρόνια στη Γαλλία και το εξωτερικό.

 

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης:


    «Μια Οδύσσεια»: μουσικό παραμύθι βασισμένο στην Οδύσσεια του Ομήρου.

 

    Συναυλία μουσικής δωματίου.

 

    «Gauche, ο τσελλίστας» : μουσικό παραμύθι βασισμένο στο ομώνυμο    

 

                                                                                  παραμύθι του KenziMiyazawa.

 

Πρόγραμμα σεμιναρίων:

 

    Μουσική δωματίου.

 

    Συνοδεία πιάνου.

 

    Αυτοσχεδιασμός sound painting.