Μαθητικοί Διαγωνισμοί 2017 – 2018

4ος Διαγωνισμός για μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίων, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μακεδονίας και της Θράκης που διοργανώνει το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για το σχολικό έτος 2017-2018.

Το θέμα του διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2017-2018 είναι: «Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη (από τα τέλη του 18ου αι. ως τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου).» 

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο 

ΘΕΜΑ: «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018»

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) προκηρύσσει «Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018». Από το διαγωνισμό θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείου που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (16th European Union Science Olympiad – EUSO 2018). Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών μπορείτε να δείτε στο Παράρτημα του παρόντος και στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης http://euso.eu/. Ο διαγωνισμός, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου που γεννήθηκαν μετά την 01-01-2001, θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: • Στην πρώτη φάση των τοπικών Μαθητικών Διαγωνισμών, που θα διοργανωθούν σε επίπεδο σχολείων αρμοδιότητας κάποιου Ε.Κ.Φ.Ε., θα επιλεγεί η ομάδα (ή οι ομάδες) μαθητών η οποία (ή οι οποίες) θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού. Οι τοπικοί διαγωνισμοί θα διεξαχθούν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, σε χώρους που θα οριστούν από τα εκάστοτε Ε.Κ.Φ.Ε. Κάθε τριμελής ομάδα μαθητών θα διαγωνισθεί σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία ή σε συνδυασμό αυτών. Τα όργανα και διατάξεις που θεωρούνται γνωστές και θα πρέπει να είναι εξοικειωμένοι οι μαθητές θα καθοριστούν από την Οργανωτική Επιτροπή του κάθε Τοπικού Διαγωνισμού και θα ανακοινωθούν με την προκήρυξή του.

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο

ΘΕΜΑ: «6ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης ‘’Γρηγόρης Πεντζίκης’’ – 2η Ανακοίνωση »

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας και ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «eκπ@ιδευτικός κύκλος», προκηρύσσουν για το σχολικό έτος 2017-2018 τον 6ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης «Γρηγόρης Πεντζίκης» (ΥΠ.Π.Ε.Θ./157802/Γ2/02-10-2014).

Φέτος συμπληρώνονται έξι χρόνια από την έναρξη του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού στον οποίο έχουν συμμετάσχει έως τώρα με κείμενά τους πάνω από 3000 μαθήτριες και μαθητές, από σχολεία της Ελλάδας αλλά και από Ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες εφηβικής ηλικίας, σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε παρακάτω το σχετικό έγγραφο

 

«Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για συμμετοχή στη 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2018»