Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας «Υπάρχουμε μαζί» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες

«Υπάρχουμε Μαζί»: Πρόσκληση συμμετοχής σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τους πρόσφυγες

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων*, προκηρύσσουν τον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα τους πρόσφυγες για τη σχολική χρονιά 2017-2018 με τίτλο «Υπάρχουμε Μαζί». 

Μαθητές και μαθήτριες από όλη τη χώρα καλούνται, ατομικά ή σε ομάδες, να τιμήσουν με τη συμμετοχή τους το Διαγωνισμό, έναν θεσμό που ξεκίνησε το 1994, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφράσουν τη γνώμη, τις σκέψεις και τις ιδέες τους δημιουργικά.

Κάθε μέρα χιλιάδες οικογένειες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του πολέμου, διώξεων και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνονται πρόσφυγες, αναζητώντας ασφάλεια και προστασία σε άλλο τόπο. Στην χώρα μας ζουν πρόσφυγες, που προσπαθούν να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία και να κάνουν μια νέα αρχή με τις οικογένειές τους. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα είμαστε όλοι μαζί. Μαζί στο σχολείο, στη γειτονιά, στη δουλειά, στο πανεπιστήμιο, μαζί στις νέες εμπειρίες που θα φέρει η νέα ζωή. Τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς το ότι υπάρχουμε μαζί, το ότι μοιραζόμαστε ελπίδες, απογοητεύσεις και όνειρα για το μέλλον;

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Τάξη Δημοτικού) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου), συμπεριλαμβανομένων των Τάξεων Υποδοχής ΖΕΠ, καθώς επίσης και μαθητές των αντίστοιχων ηλικιακών ομάδων των Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ). Οι συμμετοχές των μαθητών των ΔΥΕΠ μπορούν να είναι και αποτέλεσμα συνεργασίας με τους μαθητές που φοιτούν στα πρωινά τμήματα της ίδιας σχολικής μονάδας.

Οι συμμετοχές αποστέλλονται συγκεντρωτικά από τους Διευθυντές/Προϊστάμενους των σχολικών μονάδων στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Μιχαλακοπούλου 91, Αθήνα) μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Οι συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή. Στους βραβευθέντες θα αποσταλούν αναμνηστικά δώρα από την Υ.Α., ενώ τα έργα τους θα προβληθούν από τις ιστοσελίδες της Υ.Α. και του Συνηγόρου του Παιδιού.

Δείτε εδώ τις οδηγίες συμμετοχής και τις κατηγορίες του Διαγωνισμού:
http://www.unhcr.gr/ekpaideysi/mathitikoi-diagonismoi/mathitikos-diagonismos-2017.html

* Στην Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, που διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θεματολογία σχετική με τους πρόσφυγες συμμετέχουν: το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης – ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ., η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας – Ι.Π.Ε.Μ, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΕΕΠΟΘΕ), το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Συνήγορος του Πολίτη – Συνήγορος του Παιδιού και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Πατήστε πάνω στους συνδέσμους

Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Έγκριση Διαγωνισμού