Μάγεψε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας η παράσταση “Όνειρα από άμμο”

Ένα εντυπωσιακό θέαμα με τίτλο: «Όνειρα από άμμο» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας από την ομάδα ‘YTUQUEPINTAS’ την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στον Χώρο Τεχνών στη Βέροια. Η παράσταση δόθηκε δωρεάν για τα σχολεία στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Veria Puppet Festival 2017 από την  ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας. Το Veria Puppet Festival 2017 πραγματοποιείται σε συνεργασία και άμεση δικτύωση με το «THESSPUPPET FESTIVAL 2017». (πατήστε πάνω στον σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες)

Το έργο

Τα «Όνειρα από άμμο»  είναι μία πολυσύνθετη παράσταση που συνδυάζει την εικαστική τέχνη, το τσίρκο, τη ζωντανή μουσική, τις μεγάλου μεγέθους κούκλες και την γρήγορη ζωγραφική.

Μονάχα με τα χέρια του και μια τσέπη  γεμάτη άμμο που ο Borja τοποθετεί απαλά στη γυάλινη επιφάνεια, δημιουργούνται οι πιο συγκινητικές ιστορίες, παίρνοντας το θεατή για μια βόλτα σε διαφορετικά σκηνικά και σε συνεχώς εναλλασσόμενες ατμόσφαιρες δίνοντάς του  έτσι τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε απομακρυσμένες περιοχές της γης και στα πιο ειδυλλιακά  φυσικά τοπία. Η παράσταση είναι γεμάτη εφευρετικότητα και γεμάτη με τις μουσικές εξαιρετικού Roc Sala.

Ο Θίασος

Η ομάδα ‘YTUQUEPINTAS’ ιδρύθηκε το 2012 και έχει έδρα τη Βαρκελώνη. Τα τωρινά μέλη της είναι ο διεπιστημονικός καλλιτέχνης Borja González, ο πιανίστας/συνθέτης  Roc Sala και ο παραγωγός Joaquim Aragó.

Η βάση των παραστάσεων της ομάδας είναι η πασίγνωστη «Τεχνική της Άμμου – ζωντανή ζωγραφική με άμμο»

Οι ζωγραφιές πραγματοποιούνται σε πραγματικό χρόνο από τον καλλιτέχνη σε ένα ειδικό  γυάλινο τραπέζι και την  ώρα εκείνη προβάλλονται σε μία μεγάλη οθόνη. Αυτές οι εικόνες συνοδεύονται από ζωντανή μουσική, κούκλες σε φυσικό μέγεθος και ταχύτατη ζωγραφική, ενώ ο καλλιτέχνης αφηγείται όμορφες ποιητικές ιστορίες για  κοινό όλων των ηλικιών.

 Δείτε παρακάτω βίντεο