Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου στους διασχολικούς Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

Δεύτερη φάση «Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας»: Διασχολικοί αγώνες

     Στη δεύτερη φάση (διασχολικοί αγώνες) των Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας» με τίτλο: “Η γλώσσα μου…ο κόσμος μου” συμμετείχε η πενταμελής ομάδα – που αποτελούνταν από μαθητές/τριες της β΄ και γ΄ τάξης του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας – την Τετάρτη 14 Μαρτίου συνοδευόμενη από τις φιλολόγους του σχολείου – μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Κική Ιντζεβίδου και Χαρά ΣκουμποπούλουΟι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 5ο γυμνάσιο Βέροιας.

     Τους αγώνες διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “Φιλόλογος” και οι Σχολικοί/Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας.

     Στον αγώνα διαγωνίστηκαν οι ομάδες των 5 μαθητών που είχαν προκύψει από κάθε σχολείο  προκειμένου να βγει η νικήτρια ομάδα της Δ.Ε. Ημαθίας, που θα διαγωνιστεί με τις άλλες ομάδες της Κ. Μακεδονίας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη. Ο Διασχολικός αγώνας ήταν ομαδικός, γραπτός και  προφορικός. 

     Η πενταμελής ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

 

1. Μπαντή Αλεξάνδρα, γ΄ γυμνασίου

2. Μποβάκη Αγγελική, γ’  γυμνασίου

3. Μαρία Ανθούλα, γ΄ γυμνασίου

4. Άννα Σακαλή, β΄ γυμνασίου

5. Γιάννης Βούλγαρης, γ΄ γυμνασίου

 Όλοι οι διαγωνιζόμενοι πήραν επαίνους συμμετοχής.

      Συγχαρητήρια στην ομάδα των μαθητών που εκπροσώπησε επάξια το Μουσικό Σχολείο Βέροιας. Ευχόμαστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να διευρύνουν τους γλωσσικούς ορίζοντες τους και να αποτελέσουν οι αγώνες αφορμή, για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τη Γλώσσα.