Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο – εργαστήριο: “Υγιή παιδιά – υγιής πλανήτης” με θέμα τη διατροφή

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο και βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: “Υγιή παιδιά – Υγιής πλανήτης”  με θέμα τη διατροφή με την Ελένη Σβορώνου στις 4 Νοεμβρίου 2017 συμμετείχαν οι φιλόλογοι του Μουσικού Σχολείου Σχολείου, Ιντζεβίδου Κική, Τατιάνα Παπά και Σκουμποπουλου Χαρά, τα οποία διοργάνωσαν οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας (υπεύθυνες σχολικών δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς.

Δημιουργούμε και Αξιοποιούμε!

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε το οπτικοακουστικό μήνυμα – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Μην τρως ό, τι σου σερβίρουν” της Ελένης Σβορώνου  που δημιούργησαν οι μαθητές της α΄ γυμνασίου στο πλαίσιο των μαθημάτων νεάς ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας και του θεάτρου. (δείτε εδώ το βίντεο)

Η Ελένη Σβορώνου ατο τέλος του σεμιναρίου έδωσε συνέντευξη στις φιλολόγους, Ιντζεβίδου Κική και Σκουμποπούλου Χαρά, η οποία θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο των γλωσσικών μαθημάτων αλλά και στην παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio στις 2 Απριλίου 2018 – Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 8 – 9 μ.μ. Το υλικό του σεμιναρίου θα αξιοποιηθεί, επίσης, από τις φιλολόγους στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας στο γυμνάσιο αλλά και των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο.  

Λίγα λόγια για την πανελλήνια εκστρατεία της WWF Ελλάς με τίτλο: “Υγιή παιδιά – υγιής πλανήτης – Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας”

Από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018 πραγματοποιείται η πανελλήνια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς με τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης». Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει μια διαδραστική κινητή έκθεση  με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών. Μέλη της WWF Ελλάς εξορμώντας σε 20 ελληνικές πόλεις μεταφέρουν τα μηνύματα της βιώσιμης διατροφής. Σε κάθε πόλη, σχολεία, παιδιά και γονείς επισκέπτονται την πρωτότυπη κινητή έκθεση και συμμετέχουν σε βιωματικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

H περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς αποτελεί το ελληνικό τμήμα του παγκόσμιου δικτύου του WWF (World Wide Fund for Nature). Βασική αποστολή της είναι να διατηρήσει την πλούσια βιοποικιλότητα της χώρας, να συμβάλλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος μέσω βιώσιμων λύσεων και να αποτρέψει την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, με στόχο την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου και φύσης.

Ελένη Σβορώνου

Η Ελένη Σβορώνου είναι Φιλόλογος, µε ειδίκευση στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονοµιάς από το Πανεπιστήµιο του Birmingham. Έχει εκδώσ ει έντ εκα παιδικά βιβλία ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφηµερίδα Ερευνητές. Διδάσκει δηµιουργική γραφή µε θέµα το Παιδικό Βιβλίο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Έχει συντονίσει τον Κύκλο Οικολογίας και έχει διδάξει το µάθηµα «Οικονοµία και Περιβάλλον» στο Λύκειο της Σχολής Μωραϊτη (2007-08). Έχει ασχοληθεί και έχει γράψει µελέτες και άρθρα για τον οικοτουρισµό και την ήπιο τουρισµό. Έχει εµπειρία, τέλος, στον συντονισµό εργαστηρίων συµµετοχικού σχεδιασµού σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

Από το 1994 εργάζεται στο WWF Ελλάς, συντονίζοντας την εθελοντική εργασία, το παιδικό τµήµα της οργάνωσης, το Panda Club και προγράµµατα εκπαίδευσης ενηλίκων. Σήµερα είναι υπεύθυνητης οµάδας  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης που σχεδιάζει, παράγει και  εµψυχώνει  προγράµµατα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης µε το ευρύ θέµα «Οικολογικό Αποτύπωµα και Καθηµερινότητα» και ειδικότερα θέµατα: «κλιµατική αλλαγή, γεωργία – διατροφή – περιβάλλον και δάσος».