Και τα μυαλά στα βιβλία – Εκπομπή Ραδιοφωνικής Ομάδας Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με την παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής αφιερωμένη στο βιβλίο αλλά και με τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων. 

Διαφημιστικό Υλικό ραδιοφωνικής εκπομπής

Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα αλλά και στα βιβλία!

Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…

Ελάτε μαζί μας την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στις 9 – 10 το βράδυ σε μια εκπομπή που θα σας ταξιδέψει στον κόσμο του βιβλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα” διαβάζουν και σας προτείνουν τα αγαπημένα τους βιβλία αφιερώνοντάς τα σε αγαπημένα τους πρόσωπα και συνοδεύοντάς τα με τραγούδια που τους φέρνει στο μυαλό η ανάγνωσή τους.

Στην εκπομπή φιλοξενούμε και συνεντεύξεις από την κα Φωτεινή Χαμιδιελή – πρόεδρο της Εφορείας της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, την κα Ασπασία Τασιοπούλου – υπεύθυνη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας και τον κ. Steven Tangle – υπότροφο του Ιδρύματος Fulbright, τον οποίο συναντήσαμε την περσινή χρονιά στη βιβλιοθήκη όπου συμμετείχε στη διοργάνωση εργαστηρίου δημιουργικής γραφής στην αγγλική γλώσσα.  Ευχαριστούμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας – ειδικά την κα Ασπασία Τασιοπούλου – για τη φιλοξενία, καθώς μέρος της εκπομπής ηχογραφήθηκε στον Χώρο Έμπνευσης της Βιβλιοθήκης. 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. 

Οπτικοακουστικό Υλικό 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η ραδιοφωνική μας ομάδα ετοίμασε τρία βιντεάκια για την προώθηση της ανάγνωσης βιβλίων στο μαθητικό κοινό. Ελπίζουμε να σας αρέσουν! Εμείς σας ευχόμαστε… “Καλά ταξίδια!”

Το σύνθημά  μας είναι: “Διαβάζουμε και ταξιδεύουμε…”

Δείτε εδώ το 1ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 

Δείτε εδώ το 2ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 

Δείτε εδώ το 3ο Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ αλλά και εδώ μετά τη μετάδοσή της από το μαθητικό ραδιόφωνο.