“Δημιουργούμε και Αξιοποιούμε στο EuropeanSchoolRadio” – Γιορτή λήξης ραδιοφωνικής χρονιάς στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

       

       Μια μικρή γιορτή στήθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018 στην αυλή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας από τους μαθητές της γ΄ γυμνασίου που συμμετείχαν στο πολιτιστικό πρόγραμμα: “Δημιουργούμε και Αξιοποιούμε στο European School Radio” αλλά και από τους μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου που αξιοποίησαν το μαθητικό ραδιόφωνο στα μαθήματα της νέας – αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και γλώσσας αλλά και του θεάτρου και την υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας – φιλόλογο των τμημάτων, Χαρά Σκουμποπούλου. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ο απολογισμός της χρονιάς στις τάξεις σε κλίμα συγκίνησης. Και σήμερα ήταν η ώρα της χαράς! 

        Η γιορτή περιλάμβανε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από τραγούδια που χρησιμοποιήθηκαν στις ραδιοφωνικές εκπομπές, χορό, ζωγραφική, κέφι και… αναμετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα. Οι ποδοσφαιρόφιλοι – ραδιοφωνικοί παραγωγοί της παρέας δημιούργησαν μικρές ομάδες και χάρηκαν το παιχνίδι με τη… στρογγυλή θέα, ενώ οι λάτρεις του μικροφώνου – ραδιοφωνικοί παραγωγοί της παρέας έκαναν αναμετάδοση των ποδοσφαιρικών παιχνιδιών με χιούμορ και φαντασία υπό τους ήχους αγαπημένων παλιών και σύγχρονων ραδιοφωνικών επιτυχιών. Και μέχρι να βρεθεί η μπάλα – η οποία χανόταν τακτικά – οι μουσικόφιλοι της παρέας έβρισκαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντα τους στο τραγούδι και τον χορό, ενώ οι καλλιτέχνες – ραδιοφωνικοί παραγωγοί φιλοτεχνούσαν τις αφίσες με τα σήματα των ομάδων τους και στόλιζαν τον χώρο με αναμνηστικές φωτογραφίες από τις δράσεις της χρονιάς! Οι ρόλοι μεταξύ ποδοσφαιριστών, τραγουδιστών, χορευτών καλλιτεχνών εναλλάσσονταν, ώσπου στο τέλος έγιναν όλοι οι μαθητές μια αγκαλιά μαζί με παλιά μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας – μαθητές του Λυκείου, που έκαναν το διάλειμμά τους από το διάβασμα  βάζοντας τη δική τους μουσική πινελιά στη γιορτή. Ήταν μια δράση που έδειξε στην πράξη με έναν ξεχωριστό τρόπο – σε εξωτερικό χώρο και με γιορτινή διάθεση – πώς εργάζεται μια ραδιοφωνική ομάδα για το στήσιμο μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και πώς μπορούν να συμβάλουν όλα τα μέλη ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους για την παραγωγή, τη μετάδοσή της και την προβολή της αλλά ακόμη απέδειξε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το μαθητικό ραδιόφωνο στην εκπαιδευτική πράξη αλλά και στις δράσεις του σχολείου.

         Κι ενώ το κουδούνι είχε χτυπήσει τη λήξη των μαθημάτων της φετινής χρονιάς για το Μουσικό Σχολείο, κανείς δεν ήθελε να φύγει από τον χώρο του σχολείου. Σε ένα κλίμα χαράς και συγκίνησης μοιράστηκαν αναμνηστικά δωράκια στους μαθητές,  οι οποίοι αποχαιρετίστηκαν με αγκαλιές και φιλιά, αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία στις εξετάσεις και έδωσαν ραντεβού στις αίθουσες, για να δώσουν έναν διαφορετικό αγώνα, των εξετάσεων. Καλή δύναμη, λοιπόν, στον αγώνα των εξετάσεων και καλό καλοκαίρι έχοντας πάντα συντροφιά το αγαπημένο μαθητικό ραδιόφωνο – EuropeanSchoolRadio που μας εμπνέει και κάνει τη σχολική μας ζωή να κυλά χωρίς να καταλαβαίνουμε πώς περνούν οι μέρες και οι χρονιές!

        Μείνετε συντονισμένοι στο ESR, γιατί ακολουθούν κι άλλες ραδιοφωνικές εκπομπές από τη ραδιοφωνική ομάδα του σχολείου «Και τα μυαλά στα πεντάγραμμα» καθώς υπάρχει άφθονο ενδιαφέρον υλικό για αξιοποίησή του!