Χρήσιμες Σελίδες για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημερώσου, Αντιμετώπισε, Προστατεύσου

Αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και του διαδικτύου με δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ασφάλεια

Εθνικά Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Από το 2004 λειτουργούν με τη συγχρηματοδότηση της Ε.Ε. τα Εθνικά Κέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υλοποιώντας εκστρατείες ενημέρωσης και παρέχοντας υπηρεσίες καταγγελίας παράνομου περιεχομένου / παράνομης συμπεριφοράς και γραμμές βοηθείας. Σήμερα λειτουργούν 30 Eθνικά Κέντρα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., την Ισλανδία, τη Νορβηγία και τη Ρωσία.
Έτσι και στη χώρα μας το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου αποτελείται από τρεις άξονες δράσης:

http://www.saferinternet.gr/index.php:Δράση ενημέρωσης και επαγρύπνησης γύρω από την ασφαλή και ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών και γύρω από την προστασία των ανηλίκων από παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. 

  • ΥποΣΤΗΡΙΖΩ: Γραμμή βοηθείας 800 11 800 15 για παιδιά και εφήβους, η οποία υλοποιείται από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού.

https://internet-safety.sch.gr/

https://saferinternet4kids.gr/yliko/back-to-school-2018:  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου – Νέο υλικό “Βack to school” από το SaferInternet4Kids.gr για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Στόχος και φιλοδοξία του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου είναι να στέκεται στο πλευρό των γονιών και των εκπαιδευτικών, να στηρίζει την όλη προσπάθεια που καταβάλλουν και να τους παρέχει όσα περισσότερα εκπαιδευτικά εργαλεία γίνεται.

Με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους τα στελέχη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δημιούργησαν νέο υλικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη ή και στο σπίτι ως εργαλείο μάθησης προκειμένου να ενδυναμωθεί η γνώση των παιδιών για το πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Φέτος ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο χωρίς να παραλείπονται άλλα κρίσιμα θέματα που αφορούν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά όπως είναι ο εθισμός, τα online games, το cyberbullying, οι επαφές με αγνώστους και άλλα.