Συμμετοχή της ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ακούστε εδώ στο μαθητικό ραδιόφωνο.

Ακούστε εδώ την ωριαία εκπομπή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η ραδιοφωνική μας ομάδα «Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας» συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού και στη Γιορτή Έναρξης της ραδιοφωνικής χρονιάς στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio, η οποία είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!

Η γιορτή έναρξης της ραδιοφωνικής χρονιάς διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομάδα Μαθητών ESR με ραδιοφωνικούς παραγωγούς από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα και το Ρέθυμνο και περιλαμβάνει τρίωρη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.00-22.00, τιμώντας μαζί με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού! Στην τρίωρη ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή θα αξιοποιηθεί και το υλικό (ραδιοφωνικά μηνύματα – τραγούδια) που έχει παραχθεί για το μαθητικό ραδιόφωνο στο πλαίσιο του 3ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Αθήνα. Δείτε εδώ.

Σε αυτή τη γιορτή δεν μπορούμε να λείπουμε παρ΄ όλα τα εμπόδια που προκύπτουν! Μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του σχολείου μας θα βγουν ζωντανά στην τρίωρη ζωντανή εκπομπή της Πανελλήνιας Ομάδας Μαθητών ESR και θα δώσουν το δικό τους μήνυμα για την ημέρα.

Ωριαία εκπομπή της ραδιοφωνικής ομάδας “Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας”

Επίσης, η ραδιοφωνική ομάδα ετοίμασε ωριαία εκπομπή – αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία θα μεταδοθεί το πρωί της Τρίτη 20 – 11 – 2018 στις 11 – 12  αλλά και σε επανάληψη το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 6 -7 μ.μ., για να αξιοποιηθεί από τα σχολεία στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας. Η εκπομπή περιλαμβάνει συνεντεύξεις από την κα Σέβη Γεωργιάδου – κοινωνική λειτουργό Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας (ΠΡΟΣΒΑΣΗ) και την κα Ελένη Σβορώνου – συγγραφέα – μέλος της WWW Ελλάς – εμψυχώτρια σε βιωματικά εργαστήρια στο πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία θα μας μιλήσει για το βιβλίο της “Σκληρό Καρύδι” που εκδόθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και αλλά και για τις δράσεις τις οποίες αναπτύσσει στο πλαίσιο του προγράμματος.

 

Επίσης θα παρουσιαστούν τραγούδια που ηχογραφήσαν μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας “Νότες για την Ειρήνη” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας κατά τη συμμετοχή τους στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 το οποίο διοργανώνει η Επιστημονική Εταιρία “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με την επωνυμία European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” σε συνεργασία με το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Δείτε εδώ.

Κάνουμε όλοι μαζί πράξη το “Δημιουργούμε και Αξιοποιούμε” στο European School Radio.

Καλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να συντονιστούν στο European School Radio και να συμμετάσχουν ενεργά στην Γιορτή Έναρξης της ραδιοφωνικής χρονιάς με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού για την ανάδειξη της σημασίας του σεβασμού των πολιτισμικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις φωνές των μαθητών του μαθητικού μας ραδιοφώνου – European School Radio, για να δυναμώσουμε το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού. 

Ελάτε να Ταξιδέψουμε στην Ελπίδα για έναν κόσμο στον οποίο Όλα τα Δικαιώματα του Παιδιού θα γίνονται σεβαστά από Όλους! Συντονιστείτε εδώ.

Δείτε εδώ τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, για να λάβετε μέρος στο quiz της ζωντανής εκπομπής.

Συμμετοχή European School Radio στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ

To European School Radio συμμετέχει στον τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η εκπομπή θα ξεκινήσει στις 16:00 (20/11/2018) και μεταξύ των συνομιλητών θα βρίσκεται εκπρόσωπος του European School Radio.
Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε εδώ.

                                                                                 Η υπεύθυνη της ραδιοφωνικής ομάδας – φιλόλογος

                                                                                                 Χαρά Σκουμποπούλου