Πρόσω ολοταχώς για ζωντανές ραδιοφωνικές πτήσεις! “Οι Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας”

                                                                      (Δείτε εδώ την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του European School Radio).

         Ραδιοφωνικά και δυναμικά ξεκινά ο Φλεβάρης για τους μαθητές – μέλη της νέας ραδιοφωνικής ομάδας «Οι Ταξιδιώτες τους Μουσικού Σχολείου Βέροιας» (ιστολόγιο ραδιοφωνικής ομάδας εδώ) που ετοιμάζονται πυρετωδώς για νέα ραδιοφωνικά ταξίδια στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος: “Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio!”

        Οι μαθητές με πρωτοβουλία της υπεύθυνης της ομάδας, Χαράς Σκουμποπούλου, και σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό Διαπολισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε τρίωρο βιωματικό εργαστήριο παραγωγής ζωντανής ραδιοφωνικής εκπομπής στο μαθητικό ραδιόφωνο – European SchoolRadio που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019. Το εργαστήριουλοποιήθηκε από τον Σίμο Σιδέρη, επί χρόνια ραδιοφωνικό παραγωγό του μαθητικού ραδιοφώνου και νυν μέλος του Δ.Σ της Επιστημονικής Εταιρείας και τεχνικό – επιμορφωτή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio” που υλοποιεί η Επιστημονική Εταιρεία σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης αλλά και την ΕΣΗΕΜΘ και το Τμήμα Δημοσιογραφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

     

Στην έναρξη του εργαστηρίου ο επιμορφωτής παρουσίασε μια σύντομη αναδρομή του μαθητικού ραδιοφώνου και θυμήθηκε τα πρώτα του ραδιοφωνικά βήματα, όταν ο ίδιος ήταν στη θέση του μαθητή – ραδιοφωνικού παραγωγού του μαθητικού ραδιοφώνου. Στη συνέχεια οι μαθητές γνώρισαν και εκπαιδεύτηκαν στο λογισμικό που απαιτείται για την παραγωγή ζωντανής διαδικτυακής εκπομπής αλλά και στον τρόπο συνομιλίας με τους ακροατές μέσω σύνδεσης skype. Στο τελευταίο μέρος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους σε ένα κλίμα ενθουσιασμού. Η συμμετοχή στο βιωματικό εργαστήριο ήταν μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές. Ζήτησαν μάλιστα να επαναληφθεί, για να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους όσον αφορά το τεχνικό μέρος μιας ραδιοφωνικής εκπομπής, προκειμένου να προχωρήσουν με σταθερά βήματα σε ζωντανές ραδιοφωνικές αναμεταδόσεις στον αέρα στην πρωινή ζώνη του European School Radioαπό τον χώρο του σχολείου και να αλληλεπιδράσουν με άλλα σχολεία – μέλη του ESR.

       Το εργαστήριο παρακολούθησε και η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Ημαθίας, κα Λένα Δημητριάδου, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της. Ευχαριστούμε πολύ τον επιμορφωτή, Σίμο Σιδέρη, για την πολύτιμη γνώση που μας πρόσφερε ανοίγοντάς μας νέες ραδιοφωνικές… πτήσεις αλλά και το European School Radioγια το βήμα που μας δίνει για έβδομη συνεχή χρονιά να δουν οι μαθητές μας το σχολείο ως χώρο απόκτησης χρήσιμων δεξιοτήτων αλλά και γνώσης, έκφρασης, δημιουργίας, συνεργασίας.

     Αναμένεται μια συναρπαστική ραδιοφωνική χρονιά για τους «Ταξιδιώτες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας»! Ραντεβού στον αέρα του ESR για να φωνάξουμε όλοι ΜΑΖΙ από τα σχολεία μας “Καλημέρα ESR!”

Για αρχή ας ΡαδιοΕπικοινωνήσουμε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 4 – 6 με τα μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου του Πανεπιστημίου Πατρών με την οποία αναμένεται να συνεργαστούμε στις 13 Φεβρουαρίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, για να γιορτάσουμε μαζί τους τη μεγάλη ραδιοφωνική γιορτή. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.