21ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης στη γαλλική γλώσσα για μαθητές και φοιτητές

    «POESIEENLIBERTE», είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ποίησης στη γαλλική γλώσσα

          Ελεύθερη είναι η έκφραση ως προς τα θέματα και το στιλ των ποιημάτων

          Συμμετοχή δωρεάν, ανοιχτή σε νέους 15 – 25 ετών, μαθητές λυκείων, φοιτητές, μαθητευόμενους και όλους όσους ακολουθούν επαγγελματική εκπαίδευση.

          Διαγωνισμός αποκλειστικά μέσον internet www.poesie-en-liberte από 1 Ιανουαρίου έως 1 Απριλίου                

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

H διαδικασία για τον διαγωνισμό του 2019

          1 Ιανουαρίου μέχρι 1 Απριλίου αποστολή ποιημάτων από τους συμμετέχοντες

          Τον Μάιο η επιτροπή ανάγνωσης (44 μέλη) κάνει μια πρώτη επιλογή από 300 περίπου κείμενα. Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από 11 νέους 15 – 25 ετών θα υποδείξει τους βραβευθέντες και τους επιλεγμένους.

          Τον Ιούλιο ανακήρυξη των αποτελεσμάτων σε λογοτεχνική εκδήλωση στην Σορβόννη στο Παρίσι και δημοσίευση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελιδα μας.

          Τον Οκτώβριο δημοσίευση μίας ποιητικής συλλογής που εκδίδεαι από τις Εκδόσεις ΒrunoDoucey, η οποία θα περιλαμβάνει περίπου 100 ποιήματα που έχουν επιλεχθεί από την κριτική επιτροπή.

          Τέλος Νοεμβρίου απονομή των βραβείων.

                                                   Κανονισμός

PoésieenLiberté είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ποίησης στη γαλλική γλώσσα, αποκλειστικά μέσον internet. Ο διαγωνισμός δημοσιεύεται στο επίσημο δελτίο της Εθνικής Εκπαίδευσης. Οργανώνεται από τον σύλλογο ««POESIEENLIBERTE»,με την υποστήριξη πολυάριθμων εταίρων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε μαθητές λυκείων, φοιτητές και μαθητευόμενους, σε νέους 15 – 25 ετών που εκπαιδεύονται στη Γαλλία και στο εξωτερικό, σε μαθητές λυκείων και φοιτητές από γαλλόφωνες ή μη γαλλόφωνες χώρες. Ο διαγωνισμός είναι επίσης ανοικτός σε νέους οι οποίοι ακολουθούν μία εξατομικευμένη σχολική εκπαίδευση. Η συμμετοχή συνίσταται στην αποστολή ενός αδημοσίευτου ποιήματος σε στίχους ή πρόζα. 30 στίχοι ή γραμμές το ανώτερο. Ένα μόνο ποίημα κατά υποψήφιο. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συμμετοχής σε τρία ειδικά βραβεία μεταξύ αυτών των οποίων προτείνονται, αλλά με επιφύλαξη για την πρώτη συμμετοχή. Η συμμετοχή υποβάλλεται αποκλειστικά μέσον της ιστοσελίδας ιντερνέτ www.poesie-en-liverte.fr

Κάθε υποψήφιος που συμμετέχει στον διαγωνισμό πρέπει να εγγυηθεί την αυθεντικότητα του κειμένου του. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή του, η αίτηση υποψηφιότητας στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού πρέπει να συμπληρωθεί σωστά και να είναι πλήρως ενημερωμένη.

Με την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι υποψήφιοι αποδέχονται

– Τη δημοσίευση των κειμένων στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στις συνεργαζόμενες ιστοσελίδες.

– Τη δημοσίευση σε ανθολογία του κειμένου τους

           – Τη χρήση του κειμένου τους, χωρίς αμοιβή, για παιδαγωγικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Τα κείμενα πρέπει να παραληφθούν από τους οργανωτές στις τακτές ημερομηνίες, μόνον μέσον της ιστοσελίδας www.poesie-en-liberte.com

                              Τα εθνικά βραβεία

           Οι βραβευθέντες θα κληθούν στην τελετή απονομής βραβείων.

Τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής στο Παρίσι αναλαμβάνει η οργάνωση PoésieenLiberté

O εθνικός και διεθνής διαγωνισμός περιλαμβάνει εννέα κατηγορίες:

Τα βραβεία στη Γαλλία

          Γαλλικά λύκεια και ανώτατη εκπαίδευση στη Γαλλία. Τρεις νικητές ανά επίπεδο: δεύτερη, πρώτη, τερματική τάξη λυκείου και φοιτητές. Θα προσκληθούν στο Παρίσι για την απονομή των βραβείων.

          Ειδικά βραβεία θα δοθούν στα λύκεια και σε ανώτατη γεωργική εκπαίδευση στη Γαλλία. Θα επιλεχθεί ένα βραβείο σε κάθε επίπεδο: ΒΕΡ, Bac Pro, φοιτητές. Θα προσκληθούν στην απονομή των βραβείων.

          Ειδικά βραβεία για μαθητές της παρισινής περιοχή Ιλ-ντε-Φρανς, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τιμητική διάκριση θα απονεμηθεί σε ένα λύκειο ως η «καλύτερη συμμετοχή» και σε τρεις μαθητές της δεύτερης, πρώτης και τερματικής τάξη λυκείου. Θα προσκληθούν στην απονομή των βραβείων.

          Ειδικό πρόγραμμα αφορά τους μαθητευόμενους στη Γαλλία: 8 νικητές (2 ανά επίπεδο) στη Γαλλία και 4 νικητές (1 ανά επίπεδο) για την Ιλ ντε Φράνς. Θα προσκληθούν στην απονομή των βραβείων.

          Ειδική βράβευση θα γίνει για νέους που ακολουθούν εξατομικευμένη μαθητεία 3 νικητές για (1 ανά επίπεδο). Θα προσκληθούν στην απονομή των βραβείων.

          Ειδική βράβευση θα γίνει και για 5 υπερπόντιες κοινότητες: 4 βραβεία (1 βραβείο ανά επίπεδο: δεύτερη, πρώτη, τερματική τάξη και Ανώτατη Εκπαίδευση). Η απονομή βραβείων θα γίνει με ειδική τελετή.      

     Τα διεθνή βραβεία

Τα πρώτα βραβεία καλούνται στη Γαλλία για την απονομή βραβείων

– Γαλλικά λύκεια του εξωτερικού. Τρεις νικητές ανά επίπεδο: δεύτερη, πρώτη, τερματική τάξη. Τα πρώτα βραβεία κάθε κατηγορίας θα προσκληθούν στην Γαλλία για την απονομή των βραβείων.

– Δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση στο εξωτερικό. Τρεις νικητές ανά επίπεδο: δεύτερο, πρώτο, τερματικό και φοιτητές. Τα πρώτα βραβεία κάθε κατηγορίας θα προσκληθούν στην Γαλλία   για την απονομή των βραβείων.

Βραβεία σε esperando

– Τρία βραβεία. Οι βραβευθέντες καλούνται στο Παρίσι.

Ειδικά βραβεία

– Θεματικά βραβεία

Πρακτικές οδηγίες

             Η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μόνο μέσον της ιστοσελίδας

                                     www.poesie-en-liberte.fr

                                      

                                   Association Poésie en liberté

                                            ΠρόεδροςΖανΜάρκΜυλέρ   

                          Καλλιτεχνικόςδιευθυντής : ΜατιάςΒενσενό

Επικοινωνία                                                                                          Association Poésie en liberté

Tηλ: 00 33.(0) 1.83.62.66.48                             Siege social : M.V.A.C. 3-4 rue Perrée, 75003 Paris

                                                            Adresse administrative : C/O SDM- 8 rue Lemercier – 75017 Paris