Αξιοπρεπής η συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στους διασχολικούς αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας

        Στη δεύτερη φάση (διασχολικοί αγώνες) των 3ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας» με τίτλο: “Η γλώσσα μου…ο κόσμος μου” συμμετείχε η πενταμελής ομάδα – που αποτελούνταν από μαθητές/τριες της β΄ και γ΄ τάξης του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας – την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 συνοδευόμενη από τις φιλολόγους – συνδέσμους του σχολείου, Χαρά Σκουμποπούλου και Κατερίνα Φτάκα. 

         Τους αγώνες διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “Φιλόλογος” και οι Σχολικοί/Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας.

      Στον αγώνα διαγωνίστηκαν οι ομάδες των 5 μαθητών που αναδείχθηκαν από κάθε σχολείο  προκειμένου να βγει η νικήτρια ομάδα της Δ.Ε. Ημαθίας, που θα διαγωνιστεί με τις άλλες ομάδες της Κ. Μακεδονίας τον Μάιο στη Θεσσαλονίκη. Ο Διασχολικός αγώνας ήταν ομαδικός, γραπτός και  προφορικός. 

 

        Η ομάδα που εκπροσώπησε το σχολείο μας απέσπασε τον 3ο βαθμό στο α΄ μέρος των διασχολικών αγώνων. Να σημειωθεί ότι οι αγώνες κρίθηκαν στην κυριολεξία στη λεπτομέρεια, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι η συνολική βαθμολογία της ομάδας μας σε σχέση με τις δύο ομάδες που ισοβάθμισαν και πέρασαν στη β΄ φάση είχαν διαφορά μισού βαθμού (0.5/20) και από την πρώτη ομάδα που πέρασε στη β΄ φάση (0.7/20)

        Θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές μας για τον όμορφο αγώνα που έδωσαν και ελπίζουμε να αποτελέσει αφορμή για να ενισχυθεί το ενδιαφέρον τους για την Ελληνική Γλώσσα, να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν στην ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας.

    Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 5ο γυμνάσιο Βέροιας.

     Η πενταμελής ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

  1. Βούλγαρης Γιάννης – γ΄ γυμνασίου
  2. Μπαντή Κατερίνα – β΄ γυμνασίου
  3. Ορδουλίδης Αλέξανδρος – β΄ γυμνασίου
  4. Αβραάμ Ιωάννα – γ΄ γυμνασίου
  5. Καραμούτη Λυδία – γ΄ γυμνασίου

 Ο ενδοσχολικός αγώνας (Α΄ φάση) Γυμνασίων της Δ/νσης Β/μιας Εκπ/σης Ημαθίας πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στο σχολείο οπότε και προέκυψε η πενταμελής ομάδα που μας εκπροσώπησε στους διασχολικούς αγώνες. Συμμετείχαν 38 μαθητές από το σύνολο 96 μαθητών του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας από τον οποίο προέκυψε η πενταμελής ομάδα που εκπροσώπησε το σχολείο μας στον διασχολικό αγώνα (β΄ φάση)

Αγόρια: 11           Κορίτσια: 27

α΄ γυμνασίου: 17/41 μαθητές

β΄ γυμνασίου: 8/32 μαθητές

γ΄ γυμνασίου 13/23 μαθητές

Συγχαρητήριο μήνυμα συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων

Κυρίες Διευθύντριες, Κύριοι Διευθυντές, 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Φιλόλογοι- Σύνδεσμοι των Αγώνων Γλώσσας,

 

     Σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δεύτερη διασχολική φάση των 3ων Μαθητικών Αγώνων Γλώσσας για τα  Γυμνάσια της  Ημαθίας και της Πιερίας. 

    Για την επιτυχία αυτή  θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για τη συμμετοχή και την υψηλή γλωσσική επίδοση όλων των μαθητών και μαθητριών σας και για τη δική σας πολυσχιδή υποστήριξη των Αγώνων Γλώσσας ως παιδαγωγικής και πολιτιστικής σχολικής εκδήλωσης που προάγει τη γλωσσική καλλιέργεια, τη συνεργατικότητα και  την ευγενή άμιλλα και αθλοθετεί τη συμμετοχή.

Με εκτίμηση 

Βαΐα Αγγέλη

Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων

3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κ. Μακεδονίας