Διάκριση για τη χορωδία “Εμμέλεια” στο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα

       Η χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής Εμμέλεια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας συμμετείχε στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 στο οποίο διακρίθηκε τόσο για την επιλογή του ρεπερτορίου όσο και για την ερμηνεία των τραγουδιών. Απέσπασε τα θετικότατα σχόλια των μελών της κριτικής μεταξύ των οποίων ήταν η διακεκριμένη ρωσίδα σοπράνο Dianna Kirienko, ο ιταλός μαέστρος Leonardo Quadrini, η κοσμήτορας του πανεπιστημίου των Τεχνών του Νις (Σερβία) SuzanaKostic και ο συνθέτης και μαέστρος Δημήτρης Μηνακάκης.

     Στο πλαίσιο της διήμερης εκδρομής το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 επισκέφτηκαν την πόλη των Τρικάλων όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Τσιτσάνη, στο δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό και περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης.           

Δείτε και την ανάρτηση εδώ.

 

Ακολουθεί η συγχαρητήριος επιστολή του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Καρδίτσας, Ν. Ευθυμιάδη.

    Καρδίτσα 12/4/2019

Προς τον κ. Γεωργουδάκη Ιωάννη

Διευθυντή

του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Αξιότιμε κ. Γεωργουδάκη,

        Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά για τη συμμετοχή της εξαιρετικής Χορωδίας σας στην 11η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Η παρουσία σας ήταν και παραμένει μια σταθερά ποιότητας και αξίας και ήταν ένα πολύ σημαντικό γεγονός για το Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών. Η θαυμάσια Χορωδία σας προσέφερε ευχάριστες στιγμές που θα τις θυμόμαστε για πολύ καιρό. Η Χορωδία σας διέθετε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπερτόριο, ήταν πειθαρχημένη και ομοιογενής με πολύ ωραίο ήχο.

Πραγματικά, κ. Γεωργουδάκη

η Χορωδία σας άφησε θετικές εντυπώσεις για την απόδοση του προγράμματος της, το οποίο ερμήνευσε με καλή άρθρωση, με σταθερή τονικότητα και εξαίρετη σκηνική παρουσία.

Θερμά συγχαρητήρια για την εμφάνισή σας. Η Χορωδίας σας θεωρείται πολύ εξελίξιμη, διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους και παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεπερτόριο. Η Σχολική Χορωδία ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ του Μουσικού Σχολείου Βέροιας κατατάσσεται ως ΕΞΕΧΟΥΣΑ ΧΟΡΩΔΙΑ.  

Αξιότιμε κ. Γεωργουδάκη,

                Θέλω με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω ότι η Χορωδία σας διακρίθηκε ιδιαίτερα και κατατάχθηκε στις καλύτερες Χορωδίες της 11ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών. Θεωρούμε ότι η Χορωδία σας πληροί τις προϋποθέσεις για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Φεστιβάλ Καρδίτσας στους διαγωνισμούς του Angri-Νάπολι Ιταλίας(20-25 Μαΐου 2019) και του Novisad της Σερβίας (11 Μαΐου 2019) και εγκρίνουμε τη συμμετοχή σας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια, καθώς η Χορωδία σας άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις όσον αφορά την απόδοση του προγράμματός της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για το acapella (που ιδιαίτερα ενδιαφερόμαστε ως Φεστιβάλ) έργο «ΣΤ’ΑΛΟΓΑ» του Θεόδωρου Αντωνίου που ερμηνεύσατε, υπό τη διεύθυνση του διάσημου Ιταλού Μαέστρου Leonardo Quadrini, στο τέλος της βραδιάς.

          Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και είμαι βέβαιος ότι και οι μαθητές σας εισέπραξαν μια πολύτιμη και αξέχαστη εμπειρία από τη συμμετοχή τους αυτή.

Ελπίζουμε να σας δούμε και του χρόνου στην 12η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 22 Μαρτίου 2020.    

Συγχαρητήρια σε σας προσωπικά, στα παιδιά, σε όλους τους συνεργάτες σας και ιδιαίτερα στην Διευθύντρια της Χορωδίας κ. Ελένη Νατσάκου για το σημαντικό εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό της έργο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα.

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή σας συγχαίρει για το εξαιρετικό έργο που παρουσιάσατε και εύχεται να συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο.

     Με εκτίμηση,

ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Νίκος Ευθυμιάδης