Στη Γιορτή Λήξης της ΔΔΕ Ημαθίας 2018 – 2019 συμμετείχε η ραδιοφωνική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Στη Γιορτή Λήξης του Σχολικού έτους 2018 -2019 που διοργάνωσε η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας και στην οποία παρουσιάζονται όλες οι αξιόλογες δράσεις και πρακτικές των εκπαιδευτικών του Νομού Ημαθίας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου 2019 στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο – Μεντρεσέ Τζαμί στη Βέροια.

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το πολιτιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στο σχολείο με τίτλο: «Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio» με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο, Χαρά Σκουμποπούλου και συνεργάτη τον καθηγητή μουσικής, Βασίλη Βαλαβάνη.

Τους στόχους του προγράμματος και την πλούσια δράση τους στο πρόγραμμα παρουσίασαν τα μέλη της ομάδας – μαθητές της β΄ γυμνασίου, Κατερίνα Μπαντή, Αλέξανδρος Ορδουλίδης, Κική Νικολοπούλου, Βασιλική Θεοδωρίδου, Νικολέττα Γιορετσίδου και Παυλίνα Ιωσηφίδου. Στο τέλος της παρουσίασης οι μαθητές – δημιουργοί των τραγουδιών που συμμετείχαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ ακουστεί 2019» ερμήνευσαν ζωντανά τα τραγούδια τους.

Επίσης, η ραδιοφωνική ομάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με άλλα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο, ανέλαβε να παρουσιάσει τη δημιουργική εργασία «Σωκράτης – Πλάτωνας – Αριστοτέλης -Αλέξανδρος: διακριτικές σχέσεις διεθνούς ρεπερτορίου» που εκπονήθηκε από το σύνολο των μαθητών της Β’ Λυκείου (16 μαθητές) του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και παρουσιάστηκε στο συνέδριο για τον Αριστοτέλη στη Νάουσα την Τετάρτη 17 Απριλίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Τατιάνα Παππά.

Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία οι μαθητές να μοιραστούν με άλλους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς στην εκδήλωση τις εμπειρίες που απέκτησαν στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων, να εμπνευστούν από τη δράση άλλων ομάδων προκειμένου να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων αλλά και να βλέπουν το σχολείο ως χώρο έμπνευσης, δημιουργίας, έκφρασης και συνεργασίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και ειδικά την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, κα Λένα Δημητριάδου, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές μας, οι οποίοι διαθέτουν ένα μέρος από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους για την συμμετοχή τους στα πολιτιστικά προγράμματα του σχολείου.