Συμμετοχή των φιλολόγων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε ημερίδες – “Οι φιλόλογοι προτείνουν”

Σημαντική ήταν η παρουσία των φιλολόγων του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στις επιστημονικές – επιμορφωτικές ημερίδες με τίτλο: “Οι Φιλόλογοι προτείνουν” που διοργάνωσε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων, κα Βαΐα Αγγέλη, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη 2019 στη Βέροια και στην Κατερίνη στις οποίες συμμετείχαν με εισηγήσεις που  παρακολούθησαν φιλόλογοι του Νομού Ημαθίας και Πιερίας. 

Κατά τις Επιστημονές και Επιμορφωτικές Ημερίδες παρουσιάστηκαν από φιλολόγους διδακτικές πρακτικές, εκπαιδευτικά σενάρια και διδακτικές προτάσεις (με ή χωρίς αξιοποίηση των Τ.Π.Ε.) στα φιλολογικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου. Σκοπός των Ημερίδων ήταν η ανάδειξη δημιουργικών διδακτικών παρεμβάσεων, η προώθηση του συνεργατικού πνεύματος, η ανατροφοδότηση και η ανταλλαγή διδακτικών ιδεών και προσεγγίσεων στα φιλολογικά μαθήματα.

Ημερίδα στη Βέροια

Πιο συγκεκριμένα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου γυμνασίου παρουσίασαν εισηγήσεις που αφορούσαν τα διδακτικά αντικείμενα της νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας, της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και της φιλοσοφίας. 

Τίτλοι εισηγήσεων

 Χαρά Σκουμποπούλου: «Αξιοποιούμε, Δημιουργούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio με αφορμή τα αγαπημένα μας βιβλία»

Διδακτικό σενάριο στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Α΄ Β΄, Γ΄Γυμνασίου

Κική Ιντζεβίδου: Μαθητής σε Ρόλο

Πρόταση βιωματικής προσέγγισης στα Ελληνικά του Ξενοφώντα στην Αρχαία Ελληνική Γλώσσας και Γραμματεία Α΄ Λυκείου

Τατιάνα Παπά: «Σωκράτης- Πλάτωνας- Αριστοτέλης- Αλέξανδρος: Διακριτικές σχέσεις διεθνούς ρεπερτορίου»

Δημιουργική εργασία που υλοποιήθηκε στο μάθημα της Φιλοσοφίας Β ́ Λυκείου

Ημερίδα στην Κατερίνη

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 στην Κατερίνη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου – 5ου ΓΕΛ Κατερίνης προσκλήθηκε να παρουσιάσει το μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio η φιλόλογος και μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας του μαθητικού ραδιοφώνου, Χαρά Σκουμποπούλου προκειμένου να γνωστοποιηθεί η δράση του στους φιλολόγους του νομού Πιερίας και να παρουσιαστούν τρόποι αξιοποίησής του στα φιλολογικά μαθήματα γυμνασίου – λυκείου εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Τίτλοι εισηγήσεων

1. Από το «Σώπα δάσκαλε ν΄ ακούσουμε το πουλί» στο… «Να΄ σαι καλά European School Radio!»: Το μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio ως εκπαιδευτικό εργαλείο

2. «Αξιοποιούμε, Δημιουργούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο European School Radio με αφορμή τα αγαπημένα μας βιβλία»: Διδακτικό σενάριο στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Α΄, Β, Γ΄ Γυμνασίου

Πρόθεση της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου του 3ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας είναι το επόμενο διάστημα να εκδοθούν τα πρακτικά των ημερίδων.

Ευχαριστούμε την κα Βαΐα Αγγέλη για το βήμα που έδωσε στις φιλολόγους του σχολείου να παρουσιάσουν μέρος του έργου τους.