Συμμετοχή της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο 2019

Πρώτη ζωντανή συνεργατική ραδιοφωνική εκπομπή για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 με αφορμή την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο 2019

Η ραδιοφωνική ομάδα «Οι Ταξιδιώτες» του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σε συνεργασία με το European School Radio – Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο και την ομάδα Νέων του ESR αλλά και με τη ραδιοφωνική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Βέροιας συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Δήμο Βέροιας με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας/Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και φορέων της πόλης. Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 – 22 Σεπτεμβρίου 2019) η οποία φέτος εστιάζει στο ασφαλές περπάτημα και την ποδηλασία και τα οφέλη που μπορεί να έχουν για την υγεία μας, το περιβάλλον και την οικονομία.

Η πρόσκληση για δράση της φετινής εβδομάδας είναι: Ας περπατήσουμε όλοι μαζί! (Walk with us!).

Το “European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” είναι χορηγός επικοινωνίας και οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Βέροιας καλύπτουν δημοσιογραφικά τις εκδηλώσεις. Συμμετέχουν ενεργά μεταδίδοντας ζωντανά στο διαδικτυακό ραδιόφωνο το πρόγραμμα των δράσεων από τις 11:00 έως τις 14:00. Η δημοσιογραφική ομάδα φιλοξενεί συνεντεύξεις από τους φορείς, ενώ παράλληλα υλοποιεί εργαστήρια για παιδιά και νέους που επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της ραδιοφωνικής παραγωγής. Έχοντας ως ευρύτερο θέμα το περιβάλλον και ενθαρρύνοντας για δημιουργία πρωτότυπου ηχητικού υλικού ευελπιστεί να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει τους πολίτες απέναντι στην κλιματική κρίση αλλά και στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι επιλογές του τρόπου μετακίνησης τους. 
.
Επίσης στο πλαίσιο των δράσεων εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020” με θέμα: “Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη γη” και να προετοιμάσουν τις συμμετοχές τους έως τα τέλη Ιανουαρίου 2020. Στην οργανωτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού συμμετέχει και η καθηγήτρια του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας “European School Radio”, Χαρά Σκουμποπούλου.

Οι Δράσεις των Σχολείων

Ομάδα Νέων European School Radio, Μουσικό Σχολείο Βέροιας και 3ο ΓΕΛ Βέροιας: Ραδιοφωνική και δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης – Ζωντανή μετάδοση στο “European School Radio, το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” –  Εργαστήριο δημιουργίας πρωτότυπου ηχητικού υλικού – σποτ με θέμα:
1. Ας περπατήσουμε όλοι μαζί! (Walk with us!)
2. Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, Αγκαλιάζουμε τη γη

ΕΠΑΛ Βέροιας
Κατασκευή τρισδιάστατου χάρτη της Βέροιας με σημειωμένες περιπατητικές διαδρομές που διέρχονται από σημαντικές εκκλησίες της πόλης και κατασκευή επιτραπέζιου παιχνιδιού με τις εκκλησίες της πόλης

ΕΠΑΛ Βέροιας και Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ημαθίας: Δραστηριότητες για παιδιά «Ποιο είναι το δικό σου οικολογικό αποτύπωμα;»

Δείτε εδώ τη διαφημιστική ανάρτηση στην πλατφόρμα του European School Radio.

Ακούστε εδώ τη ζωντανή εκπομπή και σεμμετέχετε στο chat του σταθμού για να επικοινωνήσετε με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας:
http://mobilityweek.eu/theme-2019/
http://www.mobilityweek.eu/
http://www.mobilityweek.eu/participants/?year=2019&country=GR