Οι δημιουργικοί μαθητές της α΄ γυμνασίου στον αέρα του European School Radio

Στη μαγεία του μαθητικού ραδιοφώνου – European School Radio μυήθηκαν οι μαθητές της α΄ γυμνασίου της ραδιοφωνικής ομάδας “Ραδιοκατακτητές” η οποία συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

“Μένουμε σπίτι – Διαβάζουμε βιβλία” ήταν ο τίτλος της εκπομπής τους η οποία βγήκε στον αέρα την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 στις 7 – 8 το απόγευμα στην εκπαιδευτική ζώνη του ESR. Οι μαθητές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μαθητικού ραδιοφώνου για την αξιοποίησή του (δείτε εδώ) κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρουσίασαν τα βιβλία που διάβασαν την περίοδο της καραντίνας καθώς και τραγούδια που προτείνουν για να συνοδεύσουν την ανάγνωση των συγκεκριμένων βιβλίων. Οι μαθητές παρουσίασαν τα βιβλία που διάβασαν την περίοδο της καραντίνας καθώς και τραγούδια που προτείνουν για να συνοδεύσουν την ανάγνωση των συγκεκριμένων βιβλίων. Η παραγωγή της εκπομπής πραγματοποιήθηκε υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου, αξιοποιώντας συνδυαστικά τη σύγχρονη και ασύγχρονη μέθοδο διδασκαλίας. Είναι, επίσης, το τελικό αποτέλεσμα της εφαρμογής διδακτικού σεναρίου στο μάθημα της λογοτεχνίας της α΄ γυμνασίου προσαρμοσμένου στις ανάγκες της ΕΞΑΕ δημοσιευμένου στα πρακτικά της επιμορφωτικής – επιστημονικής διημερίδας «Οι φιλόλογοι προτείνουν» που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της σχολικής χρονιάς στη Βέροια και την Κατερίνη (πληροφορίες εδώ).  Κατά τη διάρκεια της εκπομπής υπήρχαν δραστηριότητες που ετοίμασαν οι μαθητές για τους ακροατές αξιοποιώντας ψηφιακά εργαλεία. 

Να σημειωθεί επιπλέον ότι το βράδυ της Πέμπτης στις 9 – 10 μέλος της ραδιοφωνικής ομάδας συμμετείχε στη ζωντανή εκπομπή του ESR “Ραδιοκαραντίνα” κι έδωσε συνέντευξη στη ραδιοφωνική παραγωγό, Μυρτώ, στην οποία παρουσίασε τις εντυπώσεις της από τη συμμετοχή της στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά και το μαθητικό ραδιόφωνο και ανήγγειλε την έναρξη της δράσης της νέας ραδιοφωνικής ομάδας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Οι συμμαθητές της αλλά και καθηγητές – μαθητές άλλων σχολείων τη στήριξαν δυναμικά από το chat του σταθμού σε αυτήν την πρώτη της ραδιοφωνική εμπειρία.

Για όσους θέλουν να ακούσουν την εκπομπή “Μένουμε σπίτι – Διαβάζουμε βιβλία” από το podcast του σταθμού θα είναι αναρτημένη εδώ.

Δείτε το διαφημιστικό μας σποτ εδώ

 

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους ακροατές της εκπομπής και τους μαθητές που στήριξαν από το chat την ομάδα!

Δραστηριότητες εκπομπής για την ενεργή συμμετοχή των ακροατών.

Αν θέλετε, μπορείτε να συμμετάσχετε και στην έρευνα των μαθητών μας με αφορμή την ακρόαση της εκπομπής εδώ, αν είστε ενήλικος – ακροατής κι εδώ αν είστε μαθητής – ακροατής. 
Κι εδώ μπορείτε να τοποθετήσετε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της εκπομπής το βιβλίο που προτείνετε για εφήβους μαθητές αλλά κι ένα τραγούδι που να το συνοδεύει. Οι προτάσεις σας θα αξιοποιηθούν σε επόμενες εκπομπές!