Παραμένουμε Δημιουργικοί – Ραδιοφωνική συνεργασία Μουσικού Σχολείου Βέροιας με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Μια νέα συνεργασία ξεκινά με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio το οποίο αξιοποιούν και τα δυο σχολεία ως εκπαιδευτικό εργαλείο στα φιλολογικά αλλά και στα μουσικά μαθήματα. 

Πιο συγκεκριμένα το European School Radio με την πρόεδρο της εταιρείας, Ευτυχία Τούλιου, σε συνεργασία με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς – εμψυχωτές, Γιάννη Σπυράκη, καθηγητή μουσικής τεχνολογίας από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων και την Χαρά Σκουμποπούλου, φιλόλογο από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, προσκαλούν τα σχολεία σε ένα διαδραστικό ραδιοφωνικό παιχνίδι. Καλούνται οι μαθητές να γράψουν πρωτότυπες ραδιοφωνικές ιστορίες συμμετέχοντας σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο με ένα αερόστατο το οποίο θα κάνει στάσεις σε διάφορους τόπους. Οι ιστορίες στη συνέχεια θα επενδύονται μουσικά από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων και θα μεταδίδονται στον αέρα του μαθητικού ραδιοφώνου. Το αερόστατο έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του και το πρώτο ηχητικό λειτουργεί πλέον ως αφόρμηση για τους μαθητές που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε αυτό.  Η πρώτη στάση του αερόστατου είναι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και ήδη οι μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της λογοτεχνίας ξεκίνησαν τη δημιουργική γραφή. Άραγε η αφήγηση και η μουσική θα  αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλους μαθητές; 

Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε από τον καθηγητή τεχνολογίας, Γιάννη Σπυράκη, στην 4η Διαδικτυακή Συνάντηση της Ε.Ε.Μ.Ε. με θέμα το ραδιόφωνο στη σχολική τάξη  το Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 και έτυχε θετικότατων σχολίων από τους συμμετέχοντες. (δείτε εδώ)

Μπορείτε να αξιοποιήσετε διδακτικά το πρότζεκτ στα φιλολογικά μαθήματα. Δείτε εδώ το ανοιχτό μάθημα στην e class.

Ακούστε την πρώτη ιστορία – αφόρμηση εδώ και δείτε το βίντεο εδώ στο youtube.

Μουσική: Νίκος Λιάππης (μαθητής Γ’ Τάξης Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων)
Αφήγηση: Στεφανία (μαθήτρια της α΄ γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας)
Κείμενο: Ευτυχία Τούλιου, πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας – European School Radio
Εικονογράφηση – Βίντεο: Χαρά Σκουμποπούλου (Μουσικό Σχολείο Βέροιας)
Μίξη: Γιάννης Σπυράκης (Μουσικό Σχολείο Τρικάλων)
Συντονισμός: Γιάννης Σπυράκης και Χαρά Σκουμποπούλου