Αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων στο μάθημα της λογοτεχνίας – Γνωρίζουμε τον λαϊκό πολιτισμό μας

Ποικιλία ψηφιακών εργαλείων αλλά και παλιότερες δημιουργικές εργασίες των μαθητών μας αξιοποιούνται στο μάθημα της λογοτεχνίας στη β΄ γυμνασίου με αφορμή τα λογοτεχνικά κείμενα “Να ΄σαι καλά δάσκαλε” του Γιώργου Ιωάννου και “Κάποια Χριστούγεννα” του Γρηγόριου Ξενόπουλου αυτήν την περίοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προκειμένου να γίνει το μάθημα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό για τους μαθητές μας και μέσω της βιωματικής μάθησης να γνωρίσουν καλύτερα τον λαϊκό πολιτισμό της Βέροιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας. Το επόμενο διάστημα οι μαθητές μας θα απευθύνουν πρόσκληση στους μαθητές άλλων σχολείων προκειμένου να συμμετάσχουν σε κάποιες από τις δραστηριότητες οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Οι μαθητές ανταποκρίνονται με θετική διάθεση στις ομαδικές εργασίες υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Χαράς Σκουμποπούλου.

 Συνεργατικές δραστηριότητες ψηφιακής τάξης με άλλα σχολεία 

Πρόσκληση για συνεργασία με αφορμή τα κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας και το πολιτιστικό πρόγραμμα: “Δημιουργούμε, Αξιοποιούμε και ΡαδιοΕπικοινωνούμε στο ESR”

1. “Εσείς θα μας τα πείτε;” Μιας που πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων, ας πούμε τα κάλαντα διαδικτυακά!

2. “Γνωρίστε μας τη λαϊκή παράδοση του τόπου σας” Ελάτε να συμμετάσχετε στο padlet μας 

Ψάξτε και βρείτε στην ψηφιακή μας τάξη τον τρόπο! Όσοι λάτρεις της παράδοσης…προσέλθετε!

Για την κατασκευή της ψηφιακής τάξης αξιοποιήθηκαν αναρτήσεις συναδέρφων -φιλολόγων από την ομάδα “Εξ αποστάσεως -Φιλόλογοι” και ειδικά το βίντεο οδηγιών της φιλολόγου