“Να σας τα πούμε;” Ραδιοφωνική χριστουγεννιάτικη συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας με το Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης

Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα Rαδιοφωνικά και Συνεργατικά στον αέρα του European School Radio!

Η ραδιοφωνική ομάδα AMUSIC του Πειραματικού Μουσικού Γυμνάσιου – Λυκείου Παλλήνης και η καθηγήτρια κα Σοφία Λεβαντή αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της ραδιοφωνικής ομάδας Ραδιοκατακτητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας να ξεναγηθεί στο Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και να συμμετάσχει στη δράση του μουσείου “Εσείς θα μας τα πείτε;” την οποία σχεδίασαν οι μαθητές του β1 γυμνασίου του ΜΣΒ στο πλαίσιο εφαρμογής εκπαιδευτικού σεναρίου με τίτλο: “Τα Χριστούγεννα εμπνέουν την ψηφιακή τάξη – Η αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων στο μάθημα της λογοτεχνίας” από τη φιλόλογο, Χαρά Σκουμποπούλου.

Έγινε με το Padlet

Αποτέλεσμα της δράσης είναι η παραγωγή συνεργατικής εκπομπής στο μαθητικό ραδιόφωνο – European School Radio. 

Η εκπομπή περιλαμβάνει ευχές και μουσικές επιλογές των μαθητών καθώς και προτάσεις αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των Χριστουγέννων αλλά και κάλαντα από τα σύνολα Μουσικές Γέφυρες, Προσήλιον, Παραδοσιακή χορωδία Β Γυμνασίου, Ευρωπαϊκή Χορωδία Α Γυμνασίου του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Το Γ2 Λυκείου του ΠΜΣΠ συμμετέχει με το O Holy Night του Adolph Adam. Η ηχογράφηση και μίξη έγινε στα πλαίσια του συνόλου Ραδιόφωνο-Φωνητικό Σύνολο.

Συμμετέχουν επίσης μαθητές και μαθήτριες με μεμονωμένες ηχογραφήσεις από το ΠΜΣΠ. 

Από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας αξιοποιήθηκε ένα έργο από το κιθαριστικό σύνολο “Παράλλαξη” καθώς και από ηχητικό υλικό τη χριστουγεννιάτικη τζαζ συναυλία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του Δεκέμβρη του 2019 που παραχωρήθηκε από τον απόφοιτο του σχολείου, Τάσο Σαρήογλου, έναν από τους βασικούς συντελεστές της συναυλίας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τη ραδιοφωνική ομάδα του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και τη μουσικό, Σοφία Λεβαντή γι΄ αυτήν τη ραδιοφωνική συνεργασία για την πραγματοποίηση της οποίας αξιοποιήθηκαν ποικίλα ψηφιακά εργαλεία. 

Σας περιμένουμε στο chat του σταθμού για να γιορτάσουμε ραδιοφωνικά και να ανταλλάξουμε ευχές!

Καλά Χριστούγεννα σε ΟΛΟΥΣ!

Ακούστε εδώ την εκπομπή

Η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη στις 25 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 1- 2 μ.μ.

Ακούστε την εκπομπή από το podcast του σταθμού μετά την πρώτη μετάδοσή της εδώ

Δείτε τη διαφημιστική ανάρτηση εδώ