Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2021 – Μνήμες και Θύμησες με Άρωμα Τρίτου Προγράμματος

Με μια ραδιοφωνική εκπομπή γεμάτη… Μνήμες και Θύμησες με Άρωμα Τρίτου Προγράμματος γιόρτασε η ραδιοφωνική ομάδα “Ραδιοκατακτητές” του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2021 το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6 – 7 μ.μ και συμμετείχε στο αφιέρωμα του European School Radio. Στο μικόρφωνο της εκπομπής ήταν η μαθήτρια – ραδιοφωνική παραγωγός της β΄ γυμνασίου, Κασσιανή Ελευθεριάδου. Ακροατές – φίλοι της εκπομπής μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες με αφορμή αγαπημένα τους μουσικά έργα που τους ξύπνησαν μνήμες. Τις συγκινητικές ιστορίες γεμάτες μουσική απόλαυσαν οι ακροατές οι οποίοι επικοινωνούσαν μέσω του chat του σταθμού με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς της ομάδας στέλνοντας τη θετική τους ενέργεια και εμψυχώνοντας την ομάδα. Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε από το Podcast του σταθμού εδώ.

Ακούστηκαν οι ιστορίες από τους:

Χαρά Σκουμποπούλου – φιλόλογο/εμψυχώτρια της ομάδας Ραδιοκατακτητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Βασίλη Βαλαβάνη – καθηγητή κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Χριστίνα Ζαχαριάδου – χημικό του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Νίκο Μόσχου – φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας

Πάττυ Παπαδήμου – έφορο της ΙΒΒΥ – ο κύκλος του Παιδικού Βιβλίου – υπεύθυνη Βορείου Ελλάδας

Βάνα Αγγέλη – Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας

Πόπη Φιρτινίδου – καθηγήτρια πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, μουσικό, συγγραφέα

Στο padlet της εκπομπής μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας ιστορίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2021, για να τις αξιοποιήσουμε σε επόμενη εκπομπή μας. Θυμηθείτε στιγμές που περάσατε παρέα με το ραδιόφωνο και τραγούδια που σας άρεσε να ακούτε πιο πολύ σε αυτό, ηχογραφήστε τα κι αναρτήστε τα στο padlet μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στο radioteamousver@gmail.com

Η εκπομπή επιφύλαξε και μια έκπληξη στο τέλος για τους ακροατές της, την κοπή της διαδικτυακής της πίτας. Ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί ήταν ο κ. Νότης Γενιτζές – ιδρυτικό μέλος του European School Radio, στον οποίο η ομάδα θα χαρίσει ένα συμβολικό δώρο! Ευχόμαστε “Καλότυχο” το 2021 και να γιορτάζουμε παρέα! Δείτε εδώ το τυχερό φλουρί!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους συνέβαλαν ενεργά για την παραγωγή της ιδιαίτερης αυτής ραδιοφωνικής εκπομπής κι ευχόμαστε να έχουν πάντα όμορφες αναμνήσεις τις οποίες να έχουν τη χαρά να μοιράζονται με αγαπημένα τους πρόσωπα!

Αξίζει να σημειώσουμε, ακόμη, ότι στο ραδιοφωνικό αφιέρωμα που διοργάνωσε το European School Radio αξιοποιώντας και το ραδιοφωνικό υλικό που είχε παραχθεί τα προηγούμενα χρόνια αλλά και νέο που παρήγαγαν τα σχολεία που συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου το Μουσικό Σχολείο Βέροιας έδωσε δυναμικό παρόν. Εκτός από τη νέα εκπομπή που μεταδόθηκε στις 6 – 7μ.μ ακολούθησε η μετάδοση του τρίωρου ραδιοφωνικού θεατρικού έργου “Ραδιοφωνικές πτήσεις στον χρόνο με τον Φώνη” προϊόν της συνεργασίας 13 σχολείων στο πλαίσιο της δράσης eTwinning με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2016 με συνιδρυτές τoυ έργου το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και το ιδιωτικό σχολείο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης (δείτε εδώ). Τέλος το μαραθωνιο ραδιοφωνικό αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με τη μετάδοση της εκπομπής Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2017 στην ΕΡΤ” της ραδιοφωνικής παραγωγού της ΕΡΤ, Αρετής Μπίτα στην οποία είχε παρουσιαστεί και μέρος της δράσης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Περισσότερα δείτε εδώ.

Ραντεβού στην επόμενη εκπομπή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 1- 3 μ.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2021!