Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2021 – Νέα εκπαιδευτική δράση του Ψηφιακού Λαογραφικού Μουσείου ΜΣΒ

Με μια νέα εκπαιδευτική δράση με τίτλο: “Ακούω, Αξιοποιώ και Δημιουργώ στο European School Radio” γιορτάζει το Ψηφιακό Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2021 που τιμάται κάθε χρόνο από το 2017 στις 9 Φεβρουαρίουημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού.
Η δράση στηρίζεται στην διδακτική αξιοποίηση από την επιαδευτική κοινότητα της ζωντανής διαδραστικής συνεργατικής ραδιοφωνικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον χώρο του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην πρωινή ζώνη του European School Radio στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας 2019.
Μπορείτε να βρείτε το φύλλο αξιοποίησης της εκπομπής αυτής στο Μουσείο στην κατάλληλη στήλη εδώ.
 
Λίγα λόγια για την εκπομπή
Η εκπομπή ήταν μια υπέροχη συνεργασία που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων Αρχαίας και Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας χρησιμοποιώντας ως εκπαιδευτικό εργαλείο το μαθητικό ραδιόφωνο. Η εκπομπή αποτελεί το τελικό προϊόν ψηφιακού διδακτικού σεναρίου με τίτλο: «Το ταξίδι της Ελληνικής Γλώσσας με όχημα τη Μουσική και το European School Radio» το οποίο σχεδιάστηκε από τις φιλολόγους/μέλη της Επιστημονικής Εταιρείας “Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας με τον διακριτικό τίτλο: European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, Χαρά Σκουμποπούλου και Λένα Ιωαννίδου. Σκοπός της εκπομπής αυτής ήταν η προβολή της ιστορικής συνέχειας, του πλούτου και των ιδιωμάτων της ελληνικής γλώσσας που αποτελούν θεμέλιο της εθνικής ταυτότητας του ελληνισμού αλλά και να δοθεί το μήνυμα ότι η νέα γενιά μπορεί να ωφεληθεί πολλαπλά, αν εξοικειωθεί με την ιστορία και τη χρήση της και αφομοιώσει δημιουργικά τον πλούτο της. Πληροφορίες για την εκπομπή εδώ κι εδώ.
Ακούστε την εκπομπή από το Podcast του σταθμού μετά την μετάδοσή της εδώ.

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας 2021 από Χαρά Σκουμποπούλου